tisdag 9 mars 2021

Tisdag 9/3 Utelek och projektboken, teknik naturkunskap

 



Barnen får fruktstund i hallen innan uteleken. Barnen  får en återblick i boken som  vi har börjat på. Det är MEMMO och MYSEN. Det är mörkt som natten, också släcker vi lampan i hallen. 
MEMMO väcker sin kompis Mysen. Det vill upptäcka färger tillsammans. Precis som MEMMO och MYSEN har ficklampa i boken, får barnen prova med ficklampa i den mörka hallen. De blir tekniska utmaningar med kontakten och ficklampan. Mörkt, ljust, skugga, hur mycket ser vi i mörker? Osv. 


Barnen hittar den långa slangen, den är vit. Man kan sätta den mot munnen och det låter roligt. 
Barnen hittar en blå och en röd hink. Titta de sitter ihop, säger någon. 

Barnen hittar mycket med färg ute på gården. Det är mycket färger på  leksaker som är intressant idag. Det är gult, säger någon. Himlen är blå idag igen. 

Motoriska övningar med att ta sig runt vid stockarna och stenarna. Titta, här är jag. 
 Barnen har kycklinggryta med curry, de som inte äter kyckling har fått vegetariska schnitzlar och klyftpotatisar. Mycket grönsaker på grönsaksfatet. Barnen lär sig att det heter gulbetor, morötter, rödkål osv. Majsen är en stor favorit, men flera barn provsmakar på gulbetor mm. 
Mycket diskussion om  matens färg, den är gult. Riset är vitt, morötterna är orange, tomater är röda osv. Utanför fönstret ser barnen gubbar som arbetar. De är med gula jackor, svarta byxor och mössor. Först ser vi 5st sedan ser vi 1 till, det blir hela handen och en tummen dvs 6stycken. Under eftermiddagen följer flera barn arbetat med klippningen av buskarna, och när lastbilen kommer för att ta grenarna. Barnen sätter stolarna intill fönstret, en pojke säger att det är nästan som att titta på tv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar