onsdag 17 mars 2021

Onsdag 17/3 Skapande vid ute ateljén

 Dagens samling börjar med namnsång och frukt. 

Memmo och Mysens bok är här idag för att ta en tillbaka blick om vad vi har lärt oss. 

Det handlar om färgen svart som natten, lilla och röd som förekommer vid soluppgången.

Som ni ser i bilden presenterades  till barnen de 3 färgerna (svart, lilla, röd) och penslar. 

Vi benämner färgernas namn och associerade färgen med sidorna i Memmo och Mysen bok. 

Vi berättar att idag ska vi måla med dessa färger när vi öppnar Ateljén. 

Barnen var mycket glada och entusiastiska att måla tillsammans  och med dagens färger. 

Barnen använda sig av färgerna, men flera barn utmanar färgläran vidare genom att blanda till nya nyanser eller färger. Det lustfyllda lärandet via projektboken ge en fortsatt lärande av barnen och integrationen tillsammans med de andra barnen. 



Barnen målar på sovloftet med underlägg eller på staffli. Det blir stora fina alster med mycket färg som dras med hjälp av små, stora, smala och breda penslar. 
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans, 
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa. Och även ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften, (Lpfö 18:13).
Tomatsoppa med nybakat bröd och crème fräsch och mjölk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar