torsdag 11 mars 2021

Torsdag 11/3 Barnens delaktighet och inflytande

 Efter frukosten idag säger flera barn "jag vill inte gå ut", så därför får barnen vara inne och leka under fm. 

                                                     Någon bygger båthus vid vattenbordet. Bilbordet har blivit ett                                                                    vattenbord med ett stort hav av en blå filt. 

                                                 Jag  bygger hus, titta! Det är rött och grönt. 
De nya MEMMO och MYSEN kaplar-docker har nu barnen möjlighet att leka med och ha i sin lek. Memmo har sin ryggsäck på ryggen.  

Barnen har fått vara med och ändrat plats på bilmattan. Som nu är nära kuben nere på golvet. Bilar, traktorer och olika utryckningsfordon finns i landskapet på golvet, och även det stora garaget i trä. Fiskar simmar i vattnet vid landskapet i kuben. Inne i kuben simmar stora, små, många och några fiskar. Det är både hajar och delfiner. Det är mamma, pappa och bebis haj. 
Bilbordet har blivit vattenbord med båtar, fiskar, sköldpaddor och andra djur osv. Här bygger en kompis en väg för dinosaurien som vill ha nära till land. 

Gruppen delas vid fruktstund. Ena gruppen läser och berättar från boken  "Grodan och vintern". Den andra gruppen läser " Matilda på vintern". 
Röda språklådan där det räknas mycket noga, 1,2, 3,4 .....åtta, säger flickan. 
Blåa språklådan övas och det läggs fram olika saker som är blåa. Det är blåa kritan, blått papper, blå krita osv. 
Barnen tittar på bildskärmen som är nedsätt vid barnens höjd. På em vänder vi skärmen så alla kan ta del utav de fina bilderna från fönstret.  Reflektioner mellan barn  och barn, barn och pedagoger. Även en reflektion och språkande med barn och vårdnadshavare vid hämtning om vad era barn har gjort och inte gjort osv. 
Dagens lunch blev fiskgratäng med potatis. Till dem som inte äter fisk blev det selleribiff och klyftpotatisar och grönsaker. Nja! Till selleribiffen. Rödbetor är bäst.  Ärtor, och rödbetor är som vanligt stor favorit. 
Barnen märket att rödbetor ger färg på fingrarna och på läpparna. Barnen påpeka till varandra "att du är röd om munnen".  
Under uppevilan slappnar vi av med ljud från olika väderlek via lärplattan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar