torsdag 18 mars 2021

Torsdag 18/3 Barnens delaktighet och inflytande vid uteleken och ateljén

Imorgon fredag kommer ett nytt hembrev. I detta hembrev står det b.la att vi måste få in barnens vistelsetider för vecka 13 dvs PÅSKLOVET. Så vänligen meddela oss om barnens tider för den veckan. I brevet berättar vi också om ikt tillsammans med vår ögonblicksforskning och arbetet med detta. Inom IKT vill vi tipsa om att det går en föreläsning  som man kan ta del utav via FB den 23/3 kl 19.00-21.00 som heter "Små barn skärmar - uppmuntra, begränsa eller förbjuda?". 

Innan uteleken byggs det upp magnet bygge. Det görs en stor och en liten rymdraket. 


Under samlingen i dag kom barnen in på kompisskap, empati mm. Vad är Memmo och Mysen för varandra?
De är 2 grabbar, pojkar  killar kan man säga. Barnen kommer in på vänner och sen kompisar osv. 
Hur är man en bra kompis? Tog ett tag men sen hjälps vi åt. Barnen  säger  vi leker med varandra, man kan gör saker tillsammans osv. Man hjälper varandra .och inte slåss. Osv
 
Vid utevistelsen får barnen möjlighet att skapa med samma färger som igår dvs svart som natten, rosa röd sol (som i boken), gult som solen och blå som himlen är på dagen osv.
Stor  lastbil kommer på besök, den  kom med ny sand till sandlådan. STOR höjdpunkt idag, för många barn. Ett av de äldsta  berättar, länge om det och "förklara hur lastbilen backar och tutade samtidigt och sen är den borta". 



Cykla runt gården och runt vår nygjorda sandlåda som har fått nya brädor runt sandlådan. 

Marimban är uppskattad då vi ofta är ute, många barn brukar sjunga och spela vid den. 
Här händer det grejer. Det börjar komma upp vårblommor, så fint. Bara titta med ögonen inte ta upp dem. Då förstör man blommorna. 


Barnen har ätit spagetti och köttfärssås i massor för det var så himla gott. Vegetarisk alternativ serverades också. Fast det verkar vara ärtorna som är intressant. Räkna, jämföra och se över de olika ärtorna blev roligare att göra vid måltiden. Under måltiden berättar barnen att de har målat med Memmo och Mysen färgerna. Vilka är MEMMO och MYSEN färgerna? Svart som det är i boken. Ficklamporna och solen är gul fast solen är rosa i boken också, säger en kompis. Barnen berättar att de har målat mycket. Jag cyklade, berättade en annan kompis. 
Efter maten går barnen och skrapar sina matrester i den bruna påsen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar