fredag 26 mars 2021

Fredag 26/3 Fredagssamling

 

Barnen på avd fjärilen får ofta vara delaktiga och få inflytande av de olika aktiviteterna som  bla Fredagssamlingen . Ett av barnen får skapa ljud av bjällran så att alla får veta att det är tid för samlingen.

Idag får barnen stå upp då vi vill att sången och takk går som en röd tråd. Barnen  börjar som vanligt att sjunga sången "Hej allihopa" och sedan "gårdssången" med rörelse och takk övas. Barnen lär sig att göra takk från orden röd, hus, gård, sandlåda, kullar, skog, leka, dag och natt osv.  


Barnen får höra ljudet av havet från lärplattan, känna och se på de olika fiskarna. Öva takk, sång, rytm, och mycket rörelseglädje med att sjunga några sånger från havet. Barnen lär att visa  takk för noshörningen, sjunger hans sång, fiskar simmar många  timmar och sist men inte minst om de farliga hajfamiljen dvs hajsången. 
Gårdstomtens brev där han vill att barnen ska gissa vad dagens tema är. Det som han tänker på har varit mycket på gården, och vi fick stänga av delar av gården med grindar, man kan dricka detta, laga lotsas och riktig mat och man kan simma i detta. Vatten! Ropas det ut av ett av barnen på storbarns avdelningarna. Mycket riktigt är det vatten, föra fram de yngsta barnens intresse från Fjärilen. Tema genomsyrar både projektboken och gården som vi arbetar mycket med de övriga på Flodillerns förskola. 

Barnen har fått ta del ut av de nya böckerna. Det är mycket böcker i det intresserade temat dvs Vatten, väderlek, årstider, djur, natur, färger men även faktaböcker om vatten och en del poesiböcker. 

Grodan simmar med sina kompisar som ankan osv. Simma lugnt. 
Denna fina bok "Trassel prassel" med fin poesi och vackra bilder. 
Barnen säger, det är en tiger i buren. Också härmar en del tigerns läten och ryter så.
Här är Pippis pappa. Titta vem är dem andra? Det är Tommy och Annika. 
Dagens lunch blev vegetariska schnitzlar, kokt potatis, sås och grönsaker. Rödbetor tar först slut på grönsaksfatet. Jag blir röd om munnen nu, säger en flicka. 
PÅSKVECKA NÄSTA VECKA, FÖRÄNDRAS  BARNENS TIDER MÅSTE VI FÅ VETA DETTA. 
Påskfest på onsdag då får barnen  gärna klä ut sig. Verksamheten  kommer att  gå helt i påsk tema nästa vecka. 

Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar