onsdag 3 mars 2021

Onsdag 3/3 Skapande vid ute ateljén

 

Bamses lilla gympapass. Dansa och röra sig till musik.  Öva med att röra armar och ben. Snabba övningar, hoppa, springa runt, springa på stället och bara dansa loss. 
Barnen övar på programmet några gånger. Även krypa och smyga som vargen. Någon påpekar att vargen är mörk, svart är den. 

Barnen övar på att göra små och stora hopp, precis som "Lille Skutt" visar

När vi kryper visas en svans. Vems svans kan detta vara?

Barnen villar efter rörelse programmet. Någon tycker vi ska ha kuddar, då Bamse faktiskt har det. 


Båtar och fiskar finns i havet. Det blir sångerna en "liten bår och i havet simmar många fiska".....

Barnen får frukt innan utevistelsen. Mm alltid lika omtyckt. 
Någon  cyklar en sväng runt gården.   De yngsta spelar och sjunger favoritsånger bla blinka lilla stjärna" osv. 

Ateljén är öppen; barnen får skapa med hjälp av blyertspennor och upptäcka med hur man kan använda suddgummi. Barnen övar på att göra långa och korta streck mm. Även cirklar och rita efter klämmans konturer uppe vid kanten som någon kom på osv. 


Barnen har  ätit pumpasoppa med smörgås och crème fräsch och mjölk att dricka. 
Under uppevilan får barnen möjlighet att använda nya språkpåsen om olika fordon. Mycket matematik då barnen klassificerar de olika fordonen. Det är små tåg, lastbilar, båtar, bilar, flygplan i sex olika modeller och färger. Barnen räknar tallrikarna, fordonen och lägger upp dem i tärningssymbolen och olika rader, sätter dem som är lika dvs par och jämför och benämner dem osv. 

Barnen finner nya böcker om olika färger och fordon. Det en bok om brandbilen, då säger en kompis att " brandbilen kommer när det brinner" . Den säger tut tut.. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar