torsdag 8 april 2021

Torsdag 8/4 Barnens delaktighet och inflytande och avtackning av en kompis

 Många barn har blivit intresserade över pottan och därför tar vi potträning innan vi går ut. Med en valfri bok bli det en skön stund för sig själv. 





Vid uteleken idag vill barnen ha gatukritorna. Det ritas och färgläggs mycket på marken. Barnen fyller i ett gemensamt hjärta som vi gjorde. 

Barnen övar på matematik då vi sätter siffror på hagen. Barnen övar vidare med motorik med att ta sig fram i hagen. Vissa av barnen går i hagen och någon övar på att hoppa i rutorna, vid rutorna som är bredvid varandra ska man hoppa ut med benen, en utmaning. 
Barnen hoppar vidare i hagen och några av barnen rita olika figurer vid siffran. Barnen övara även teknik då de ska ta sig från 1-10 i hagen, grovmotorik, hastighet då det tas långsamt och snabbt. 
Alla vill titta på den fina gåvan som vår kompis fick av oss då hon har sista dagen på Flodillerns förskola. Fina färger och bilder på vår kompis vid olika aktiviteter som hon har gjort.  

Samling vid vår hörna, där vi avtackar en kompis. En av de äldsta ska flytta till en ny kommun och börja på en annan förskola. Vi önskar STORT LYCKA TILL OCH VI KOMMER SAKNA DIG. Därför får flickan en gåva med olika bilder från tiden på Flodillerns förskola. Hon får sedan önska fem sånger. 
Det blev fem önskesångerna, dvs hela handen full som visas upp här. Sångerna som valdes blev bä bä vita lamm, krokodilen, lille katt, imse vimse spindel och lilla snigel. Rörelser och takk övar vi alla på. Barnen får även lite frukt, idag får barnen bananbitar och därför får barnen försöka ta av skalet själva. Allt för att stimulera fingermotoriken mm.  
Många barn övar på att blåsa bubblor. Forma munnen och blåsa ut så det skapas bubblor är inte helt lätt. Men efter ett tag blir det bubblor och det blir massa bubblor som både yngre och äldre barn uppskattar. Det räknas, jämför storlekar på bubblor, bubblorna kommer lågt och högt upp osv. Mycket lustfyllt till mångas förtjusning. 
Barnen tar sig till språkhörnan dvs Gårdsbiblioteket. Då barnen övar mycket språk via sagorna och deras berättande. Med färdiga laminerade böcker tittar flera barn i böckerna som erbjuds. Där är  en hund, säger en flicka. 
Barnen  hittar den stora traktorn, den är röd säger någon. 
Mycket språkande med hjälp av de olika bilderna. Där är en stor gubbe, pekar flickan. 
Man kan både  sitta och ligga då man vill titta i böckerna. Så mysig stund i solen. 

Barnen här ätit Jättemycket korv stroganoff med ris och grönsaker. Mmm sååå jättegott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar