måndag 19 april 2021

Måndag 19/4 Utelek och projektboken och inleder Hållbar utvecklingsveckan



Barnen här haft samling med MEMMO och MYSEN och deras bok. 
Samlingen inleder med namnsången och vår sång om vinden. Vi upptäcker  dock att det inte är så mycket vind idag, träden är stilla. Våren är ju här och då måste man ta hand om sin trädgård. MEMMO har tagit fram slangen för att vattna. Men man ska vara rädd om grundvattnet så man inte slösar det kan ta slut. Barnen ser gräsklipparen så då kan man klippa gräset, någon visar upp att man kan klippa håret. 
Mysen får igång vattenslangen och vattnar överallt. Vattna så att allt växer blommorna och gräs, precis som vi gör vi planteringslådorna. Tillsammans upptäcker vi att det inte finns skräp i MEMMO och MYSEN trädgård. Snigeln hjälper också till att ta fram saker eller ska den kastas? Barnen jämför väderleken i boken och upptäcker att det är samma typ av väder. Blå himmel med mycket sol osv. 



Veckans tema Hållbar utveckling inleds med en gemensam samling för alla på Flodillern. Som vanligt går alla barn till platsen vid stockarna. 
Barnen ser massa saker, skräp och påsar på marken och i trädet. Vad är detta? Får man göra så bara slänga allt så här? Nä, man ska vara rädd om naturen och djuren. Det är farligt för våra djur att få i sig detta, det förstör vår miljö. Figuren  "Sopan" vill lära barnen om hur man ska ta hand om sitt skräp och vår natur mm. 
Plötsligt kommer SOPAN och alla barn och vuxna vill hälsa på henne. Men hon är snabb och vinkar och försvinner fort. Men det var kul att hälsa på henne. 

Fina SOPAN kommer på besök. Så fin hon är. Hon kommer b.la med uppdrag att varje avdelning ska få designa " VÄRLDENS BÄSTA PAPPERSKORG med olika skräpmaterial mm. 

Ny vecka med en ny veckans hjälpreda. Köra med matvagnen är alltid  omtyckt av barnen. Idag blir det lite mat för det är lite barn. Många sjuka på avdelningen. 
Barnen har ätit Pytt i panna med mycket grönsaker. Rivna morötter är barnen bra på att äta. Under måltiden berättar barnen b.la att de har lekt ute under helgen, min mamma har bara lite ont i magen nu. Någon berättar om att de har varit på simskola med sin bror. Någon har fått en ny traktor. En flicka berättar att hon har cyklat och visar även detta i takk. Härligt att höra barnens berättande om sina upplevelser från helgen mm. 
 
Under sk uppevilan såg alla på UR- film om att rädda världen. 
I toan spolar vi bara ner kiss och bajs som kommer ner i avloppet. Annars blir det stop. Alla människor måste vara rädda om världen dvs naturen och djuren. Inte skräpa ner på marken eller i havet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar