torsdag 15 april 2021

Torsdag 15/4 Barnens delaktighet och inflytande

 

Efter frukosten övar barnen på fingermotorik, språk,  matematik och teknik då barnen hjälper till att ta ner sakerna från påskriset.  Det är många ägg i varierande storlekar små ägg, hård ägg, plast ägg,  veganska fjädrar och trä ägg mm. Barnen hjälper till att sortera detta. Hur många högar har vi? Det är 1,2,3 och fyra, pekar och räknar flera av barnen.

Barnen som är  på förskolan innan frukosten fick hjälpa till med att hitta gula ska från avdelningen. Så nu har vi en språklådan med gula saker. Barnen får därmed vara delaktiga och få inflytande av viss material och att vi följer och uppmärksammar deras intresse och nyfikenhet. Barnen hittar flera gula bilar, klossar, magneter, siffror och bokstäver. Vi älskar färger i allt precis som MEMMO och MYSEN tycker om. Allt är ljusare nu och det är allt mer färger i vår omgivning.




Under dagens utevistelse har flera barn fått plantera i vår fina  planteringslåda. Barnen är bra på att gräva, trycka ner och platta ner så fröerna kommer ner i jorden. Barnen gräver med händer och spadar. De ska bli blommor i olika kulörer, det ska bli intressant att följa.  

Flera  barn är aktiva med denna aktivitet. Vi  vill ju har lite blommor med fina färger. 


Pannbiffar, kokt potatis, sås och grönsaker. har barnen fått till lunch idag.  Mm mycket sås vill barnen ha idag.
Matsedeln för tre veckor  är uppsatt på ytterdörren och här i bloggen.  
                     
                                                    

Barnen som vistas under sk uppevilan efter maten läser en bok.  Barnen valde en bok om årstiderna i serien om "Vina". Barnen lär sig årstidens olikheter och att vi har fyra stycken mm. Varierande aktiviteter vid  årstiderna som man kan göra som bl.a att man kan göra snögubbar, åka skidor och skridskor  på vintern osv.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar