fredag 16 april 2021

Fredag 16/4 Fredagssamling

 



Efter  frukosten övar några barn olika begrepp från den gula språklådan. Barnen även tyngdlagen dvs teknik med att hitta balans nivån med en vänd kloss. Barnen upptäcker likadana bilar och en flicka säger mamma pappa sitter där. Klossar är likadana, och olika bokstäver och siffror hittas i lådan osv . 

Barnen vet att man ska samlas då det är Fredags samling. Man går genom portalen och sätter sig vid stockarna. När Fjärilen bjuder på aktivitet vill vi att barnen är delaktiga så det är alltid en kompis som får slå  på ko bjällra. 


                                                 

Gårdstomtens kvarlämnade brev. Där han nämner att det är så trevlig att barnen är så aktiva i de olika lärmiljöerna utomhus. Idag ska vi inte sjunga, inte heller ramsa eller tramsa. Utan vi ska röra på oss men vi ska använda vår kropp och göra rörelser med den. Tillsammans inleder vi samlingen med våra två sånger och den nya versen på gårdssången

Barnen får sedan var med om ett träningspass med fem olika övningar med fem repetitioner.  Men innan man tränar måste man värma upp. Så vi inleder det hela med en uppvärmning. I uppvärmningen börjar vi med att krama oss själva, sträcka upp armar dvs plocka äpplen, cirkulera med armarna, boxa med armarna framför kroppen och avslutningsvis snabba fötter så vi blir riktigt varma. Sedan körs passet igång 

Barnen får sedan träna detta träningspasset med dessa övningarna. Mycket aktiva och mycket rörelseglädje då många barn gör dessa övningar. Många av barnen följer med då vi visar, peppar och berömmer alla barn. Alla barn får sedan frukt och ny energi  och vill man köra mera kan man göra detta med hjälp av många färdiga laminerade bilder. 

                                                 


Tänk på att vi inte vill ha vagnarna parkerade i själva gången vid sovloftet. Utan vid hörnan eller utanför på andra sidan av  sovloftet. Allt för säkerhetens skull med tanke på ev utryckning eller annan nödsituation. 

När vi går in i smågrupper väntar vi in varandra med b.la en  bok som vi läser. Det är om att man inte ska skräpa ner i naturen. Nästa vecka ska vi arbeta med skräp, naturen och plantering dvs hållbar utveckling med att ta hand om skräp mm. 

En annan grupp har musik och sång med hjälp av ikt om "toalett vett" från kretslopps pop. Vad får man kasta ner i toan? inga mikrofoner, inte för mycket papper eller leksaker utan bara kiss och bajs och lite papper som de sjunger i sången
Sedan är det dags för lunch, barnen här ätit köttbullar, stekt potatis, sås och grönsaker  
Under sk uppevilan har barnen lekt med valfria lekar. Här  har vi en rutschkanan med hjälp av de mjuka klossarna. 

NU ÖNSKAR VI er alla en trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar