onsdag 28 april 2021

Onsdag 28/4 Ateljén är öppen för skapande

 

Idag är det onsdag och då kan man skapa ute vid ateljén. Barnen har ju lärt sig lite om regnbågen så vi har förberett ett kollage där barnen kan fortsätta måla vidare. Barnen  övar på färger, antal dvs sju färger i regnbågen. Kanske hittar vi andra färger som kan komma fram i regnbågen. 
Barnen målar rikligt med färg och det blir mycket vått som det är när regnbågar kommer fram. 

Barnen övar samarbete, turtagning, teknik, fingermotorik med att måla med pensel. Andra betydelsefulla delar är att öva på är  koncentrationen, skapande, bildseende, matematik och språk då barnen berättar om färger osv. Kanske hittar vi Mysens färg. 
..........barnen ska få möjlighet att konstruera, forma och skapa genom att använda olika material och tekniker, såväl digitala som andra. På så sätt är skapande både ett innehåll och en metod i förskolan för att främja barnens utveckling och lärande............. (Lpfö 18:9).


Barnen får lite frukt på gräsmattan vid ett soligt ställe. Mycket äpplen idag, sitta ner får man tänka på annars kan man lätt sätta frukt i halsen. 
Barnen sitter även vid gårdsbiblioteket och läser med övriga barn från förskolan. Barnen "tittläser" i en bok om verktyg, tårtkalas och en bok om olika fordon b.la. 
Barnen åker några omgångar på rutschkanan. Upp för trappan och sitta ner då man åker. Här får också barnen öva på att vänta på sin tur, annars blir det en olycka och någon gör illa sig. Grovmotoriken utmanas med att klättra upp, hålla balansen, sätta sig ner och att våga ta fart och åka ner. Sedan får man akta sig så nästa barn får åka. 
Vad kan det vara för soppa idag när det är så grönt? Broccolisoppa, säger en flicka. Ja, precis. det är det ju. Nybakat bröd med mycket smör kan man ha till soppan. Idag får man blåsa för soppan är varm. Om man vill kan man ta lite crème fraiche. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar