måndag 12 april 2021

Måndag 12/4 Utelek och projektboken

 

Alla barnen har haft en gemensam samling i vår hörna vid sovloftet. Barnen har fått frukt och idag var det äpple och banan. Fingermotoriken övas då barnen får försöka ta bort skalet på bananerna. Lite hjälp får man så klart om man behöver detta. 

Barnen ser dagens rekvisita då det är framdukat blått tyg,  Memmo och Mysen dockorna, båtar i olika storlekar och färger. Memmo och Mysen som åker båt ute på havet. Våra kompisar har också fruktstund med frukt, bullar och saft. Man måste sitta ner när man äter frukt lär sig alla även Memmo och Mysen måste verkligen sitta ner då de är ute på havet. Barnen lär sig att man har flytväst när man är ute på havet. Men varför har inte MYSEN det?? Kanske för att han är en nalle och flyter på vattnet. Vi vet inte, men alla djur och människor som är ute i havet måste ju ha flytväst, annars kan man drunkna. 

Barnen övar på takk på orden båt, färgerna och fisk, även antal båtar, färgerna, storlekar på båtarna osv. 



                                                 

Barnen har ritat med gatokritor, cyklat och lekt med sanden där flera kakor har bakats osv.



Alla barn och vuxna har firat ett stor födelsedagsbarn med fin sång där vi alla HURRADE fyra gånger. Christian har fyllt år och ett fint collage, blommor och present fick han av oss alla. 

MMM så goda kakor från sandbordet, det får smakas både på stora och små kakor. Barnen upptäcker sanden då det är både fuktig och torr lös sand. Bakningen av kakorna blir bäst om man gräver lite längre ner, den fuktiga sanden ger fastare kakor och faktiskt den bästa sanden.  
Veckans hjälpreda tar matvagnen och i dag är det mat från ett annat storkök då vår köksa är sjuk. 
Barnen har ätit pytt i panna med mycket rivna morötter och rödbetor, mmm mera morötter säger flera barn. 

 barn.  barn. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar