tisdag 31 maj 2022

Tisdag 31/5 Barnens delaktighet och inflytande

Vernissage den 9juni.
Ni är välkomna kl 15-17!

Titta Ullis! Det har kommit upp blad här. Javisst, så fint. Det är potatisar från förra året, bönor och morötter mm. 

Jag matar hästarna, säger  en kompis.  De måste ha lite mat. 
Mycket utforskande och upptäckande med vatten, sand och då geggamojja. Det blir vattenkakor och olika varianter av sandkakor mm. Barnen övar på att fylla formar med vatten dvs volym och matematiska språket. Hur många formar med vatten kan det blir? Hur många skopor med vatten? Begreppen  lite, mycket vatten, mest och flest övas. 

Titta en fågel berättar barnen samtidigt som det pekas uppåt. Vad finns där uppe? Jo, ett liten fågelbo.

På gården finns två rutschkanor en liten och en stor. Gumpa lallan, säger flera barn då de åker. 
Samling ute vid sovloftet med fruktstund. I dag får barnen utmanas med skal. Det går riktigt bra.  Bananskalet tas av där det finns ett snitt i den. Tillsammans inleder  samlingen med samlingssången "Hej Alla".


 Barnen får sedan göra en gemensam bildpromenad genom hela projektboken Knacka på. Barnen övar på att knacka vid de fem dörrarna.  Färger, vad som händer i de olika rummen? verb då Kalle b.la trummar. Då sjunger vi tillsammans Kalles sång "Kalle Kalle spelar på trumman hör så fint det är....". De olika djuren från boken tas fram från temalådan.  Det ger sångerna lille katt och björnen sover. Men var är kaninerna? De har nog gömt sig eller letar efter morötter och blad, säger en kamrat. 
Fiskgratäng med grönsaker. De äldsta övar med att ta upp med den stora skeden. Barnen väljer de grönsaker som de önskar
 Någon talar mycket noga om  att hen ska börja med gurka, morötter och sen tre rödbetor. Barnen får då öva på att de inte  kan ta hur många som helst, det ska räka till alla. Rödbetor är en stor favorit av flera barn. 


Uppevilan började i musikrummet. Idag sattes trummorna fram som barnen kunde testa. Det trummades snabbt och sakta. Barnen kunde även spela med fingrarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar