tisdag 3 maj 2022

Tisdag 3/5 ateljén är öppen

 Dagen började ute på gården.  Barnen intresserade sig för dem olika lastbilarna och andra fordon som finns ute på gården, man grävde med fordonen, puttade dem för att se hur långt lastbilarna skulle åka. 


Barnen övade balansgång, tillsammans med pedagogerna men även utan. Barnen tyckte det var lite svårt att klara hela banan själv, men det gick hur bra som helst då barnen hjälpte varandra.


Efter lite fri lek var det dags för samling. Stjärnmattan sattes ut vid sovloftet och det bjöds på frukt. Idag kunde barnen välja mellan äpple och banan. Barnen sjöng "Hej alla sången".  

Brandlarm övas idag för alla på Flodillerns förskola. Alla sitter på presenning och väntar tills man får klartecken. 

Efter samlingen skulle barnen experimentera med tidningspapper, idag skulle barnen färga vatten med vit färg. 

Sedan skulle barnen lägga ett tidningsark på en bricka och hälla vattnet på eller så kunde man doppa tidningarna i vattnet för att se om tidningen fick färg. Barnen tyckte att det blev lite vitt, men att man fortfarande kunde se texten på tidningen. 



Dem blöta färgade tidningarna skulle barnen sedan lägga på tork för att se om något spännande hände, det får alla kompisar se imorgon.

Efter experimentera så var det dags att gå in. Barnen hjälpte varandra med att ta av sig ytterkläderna, skorna och västarna. Barnen sjöng samtidigt "klädsången".

Veckans hjälpreda fick följa med och hämta maten, idag serverades fisk med kokt potatis med grönsaker.


Uppevilan började med att barnen fick tittläsa böckerna från biblioteket.





Det sattes på en kort video om skräpplockning. Drill och Drull - aldrig mer skräpa ner. Där fick barnen lära sig att det inte är bra att skräpa ner i naturen. Att man får plocka upp efter sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar