tisdag 17 maj 2022

Tisdag 17/5 Ateljén är öppen

Dagen börjar inne på avdelningen när barnen plötsligt ser en spindel. Barnen ropar att den vilar uppe vid fönstret. Den är läskig tycket några medans andra tycker den är rolig.


Veckans spel, pussel, bok har hämtats idag. Kompisen har med sig en bok om en gullig giraff som heter "Sophies hektiska dag"  en mycket betydelsefull giraff i trä är också medtagen. 


Därefter går barnen ut. Idag vill en kompis samla ihop så många pinnar det bara går, kompisen berättar och förklarar att vissa är långa och visa är korta pinnar. 


Barnen har lite rörelse då det hittas en boll. Barnen kommer fram till att man kan sparka den och rulla den till varandra. Så det övas lite passnings och turtagnings lek med bollen.


Det bakades sandtårtor. Mörk sand användes och det toppades med socker som är ljus sand.


Cyklarna var även ute idag. Det cyklades runt och runt gården upprepande gånger. Koordinationen med att trampa ner fötterna vid pedalerna övades, styra och parera så man inte krockar övades.


Sen är ateljén öppen. Barnen har fortfarande dörren vit i knacka på boken. Så vad är inte bättre än att använda sig av vit målarfärg i ateljén.  Med vita grönsaker som redskap.




Barnen fick en tallrik med vit färg och då skulle man doppa valfri vit frukt i den vita färgen på ett färgglatt papper. Barnen såg mönster, det blev svamp mönster, rund cirkel av löken osv..


Palsternackan tyckte barnen skulle användas som pensel istället. 


Man fick färg på hela handen då alla grönsakerna var fulla med färg. Man var kladdig.


Efter allt skapande med färg och grönsaker var det dags för lite mer fri lek. Det åkte rutschkana. Barnen tränade på grovmotoriken, perception, rörlighet, balans och tillit till sin förmåga med att gå upp för stegen och sätta sig ner för att komma ner. Sen åkte barnen snabbt ner.


När barnen hade kommit in så var det dags för lite samling. Barnen fick känna och lukta på dem grönsakerna som användes till ateljén. Man fick känna blomkålsbladen, vitlöken och ännu en till grönsak som såg ut som en boll men det var en grönsak vid namn kålrabbi.



Barnen fick smaka lite kålrabbi men det var inte gott, sa barnen. Men det var roligt att bita grönsaken. Vissa kompisar trodde det var ett litet äpple.


Sen var det dags för veckans hjälpreda att hämta dagens mat. Idag serverades det lasagne som var super god. Till maten serverades det grönsaker.


Uppevilan övade barnen på yoga. Barnen började med att se på olika yogabilder. Sedan övar barnen  på yoga övningarna trädet, kobran, hunden, fjärilen och lejonet. Språket övas verbalt, visuellt och att uttrycka det med hela kroppen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar