onsdag 18 maj 2022

Onsdag 18/5 Ateljen är öppen

Dagen börjar idag i musikrummet. Cd- skivan "rörelseglädje" sätts på och idag har fjärilarna bjudit in kompisarna från kolibrin. Barnen dansade till Babar elefant bland annat och sen ville barnen visa sina egna olika roliga rörelser. 

En kompis satt på "gumpalalan" och tog ut ett ben högt högt upp i luften. Barnen klappade sedan händerna i takt med varandra, sen klappade man sig på magen och på huvudet. Barnen växlade mellan snabba takter och långsamma takter.


Lite fingermotorik vid sandlådan tillsammans med språkträning då det skapas flera sandkakor. 

Ateljén är öppen idag också då barnen har fått göra vimplar i färgglada färger. Det är vimplar i plast och i papper och så även i Kalles olika färger. 

Barnen får hjälp att skapa fram en vimpel med olika lustfyllda motiv. Det är motiv av olika paljetter, bokstäver, glitter och olika djur osv. 
Barnen tar tag i sitt skapande och skapar sin egen vimpel. Många barn blir mycket förtjusta då vimplarna verkar bli riktigt bra i vinden.





Många barn är intresserade ut av olika djur. Med denna bok blir det mycket språkträning då barnen ser olika djur och respektive miljö för dem. Barnen kan sedan även lyssna på djurens läten. Lägesbeskrivningar då det är djur upp i trädet, savannen och   i vatten osv. Matematiska språket med storlekar, klassificering lika och olika övas också. 
Veckans hjälpreda tar som vanligt uppdraget med att hämta matvagnen. Och det bli korv stroganoff  med ris och grönsaker. 
Barnen tar flera portioner och skålarna töms mycket noggrant. Sååå gott! 


Under uppevilan besökte barnen musikrummet.  Idag hade barnen 4 nya böcker som hämtats från biblioteket. Barnen valde ut boken "Larsson har en dålig dag", som barnen tittläste.



Därefter skulle barnen lyssna på en sk "ritsaga". Allt börjar med ett runt hus som är gubbens och gummans. Därefter blir dem osams och sagan börjar då dem delar huset på mitten. Sagan bildar i slutändan en liten katt.



Barnen övade även på de olika instrumenten som fanns i musikrummet. Det fanns äggmaracas, trummor och gurkor.
BARNEN FÅR GÄRNA VARA TRÄNINGS KLÄDDA IMORGON PGA OLYMPIADEN. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar