fredag 20 maj 2022

Fredag 20/5 Fredagssamling

 VI VILL PÅMINNA OM ATT DET ÄR EN KLÄMFREDAG NÄSTA FREDAG DEN 27/5. MEDDELA OSS NU OM BARNENS VISTELSETID FÖRÄNDRAS.  

Barnen hittar de nya böckerna. Det är flera barn som blir intresserade ut av dem. Bland annat hittas det böcker om BARNKONVENTIONEN. Det är kaninen  som visar att alla har rätt att få mat varje dag. Rätten att leka och lära osv. Något som alla barn gör dagligen under sin förskole vistelse. 
Fredagssamling bjöds på lite sång från förskole kören. Dock var det inte så många men det spelade ingen roll. Vacker sång blev det. Flera härliga gungande låtar där flera kunde vara med och sjunga. Många jubel och applåder blev det för dem. De var jättebra. 

Samling innan mat. Från det  vita rummet. Barnen ser och berättar om antal nallar. Tre barn och två stora vuxna nallar, det blir fem nallar. Barnen får veta att nallar ligger inte i sängar egentligen. Utan de går in i en stort bo och sover i ide hela långa vintern. Barnen övar vidare i olika ordklasser  med denna bild från Kalles sista rum. Det är verb, substantiv och adjektiv.  Verb är något man gör. Vad gör nallarna? De sover och ska borsta tänderna. Barnen ser en säng och en tandborste som då är substantiv. När man ska beskriva hur något ser ut heter det adjektiv. Det är röd, grön och blå säng. En nalle med hela familjen är det 5 nallar. Mattan är i ränder med färgerna grönt och blått, säger en kompis. 


Vår matta är blå med stjärnor. Precis, då har vi adjektiv också. Nallarna kommer fram från vår påse. Barnen övar på antal, storlekar, att nallarna kan sitta, stå och Nalle sångerna. Det är sångerna "Björnen sover, en liten nalle skulle ut och gå... och dansa lilla nallebjörn".  

Vegetariska Schnitzlar med potatis, sås och grönsaker blev det till lunch idag.

Barnen valde Pippi tema inne i biblioteket, där barnen valde Pippi boken, det blev högläsning men även tittläsning.


Därefter blev det filmdags om Pippi och hennes pappa. Därefter en liten avslappning. Valfria lekar resten av uppevilan. 

Nu vill vi önska alla en trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar