torsdag 19 maj 2022

Torsdag 19/5 Förskolans dag / olympiaden

Dagen började ute på gården, barnen klädde på sig med hjälp av Bolibompa kläd sången. Idag behövde barnen ta på sig skor, keps och fleecejacka då det var lite molnigt såg barnen.




När barnen var ute var det dags att dekorera hela gården med alla de fina dekorationerna barnen har skapat under veckan. Men bland dekorationerna fanns även "Heja heja affischer" som barnen förberett.


Sedan var det dags för första delen av olympiaden. Barnen skulle börja med en liten gemensam uppvärmning. Det blev en så kallad sång och röst uppvärmning där barnen sjöng Gårdssångerna tillsammans.

Kameran ansvaras idag av alla kompisar som vill dokumentera allt som händer på förskolans dag.



Olympiaden kunde börja. De olika stationerna var öppna och alla barnen provade på alla aktiviteterna upprepande gånger.




Hinderbana stationen var öppen, barnen fick balansera på olika färgglada stenar i olika höjder, gå balansgång på ett snöre och hoppa in och ut från de utlagda rockringarna för att sedan kasta en liten boll i en korg.

Nästa station var en race station. Barnen kunde välja mellan sk "grodrace" där barnen fick gå in i olika påsar för att sedan hoppa fram och tillbaka till MÅL. Många barn tyckte det var lite svårt så barnen fick prova på att hoppa med pedagogerna. Barnen som inte ville hoppa kunde välja sk "snigelrace" där man kunde åla sig fram och tillbaka i mål. 


 Bowling fanns det med, men idag var det matematik bowling. Där man skulle räkna samman flaskorna som vältes. Barnen fick 3 bollar som de kunde rulla eller sparka på. Det rullades och rullades, sen föll alla flaskorna. Ett av de äldsta barnen tog ansvar att sätta upp flaskorna igen och ge ut de tre bollarna som barnen kunde använda. Barnen övade även att stå på ett led, brunnen blev det markerande platsen som barnen kunde stå vid. Så att stå i ett led bakom personen som står vid brunnen var en utmaning för många. Dagen tema gav mycket rörelseglädje, men barnen övar även koordination, motorik, att leda (vid stationen då någon av kompisarna tog den rollen), samarbete, turtagning, perception, balans, rörlighet men även matematik, språk-och kommunikation som då gick hand i hand. 



Bredvid matematik bowlingen kunde man prova på att spela sifferdart. Barnen fick 3 små bollar som skulle kastas. 



Sist men inte minst efter all träning kunde man besöka yoga stationen.  Filtar var utspridda så att barnen kunde ta varsin filt och följa med på yoga äventyret. Längst fram var en pedagog som visade hur man skulle göra. Avslappningsmusik sattes på i högtalaren.


Idag var det varmt och alla barnen tränade så hårt på varje station, så det ställdes fram massvis med vatten i vattenkannorna. I vattnet fanns något grönt, en citron så barnen. Men idag serverades det även salta pinnar som barnen kunde smaska på.


Efteråt fick alla barnen en medalj för allt kämpande idag.


Veckans hjälpreda hämtade maten från köket idag. Idag var det tomatsoppa som serverades med nybakt bröd och crème fräsch.



Uppevilan börjar med 6 laminerade blad där barnen får berätta och göra sin egna saga. Det blir sagan om fjärilen, solen och masken. 


Därefter sorteras bilderna och klassificeras i olika kategorier. Det blir alla grönsaker, alla djur, och alla blommor.



Avslutningsvis blir det avslappning med olika ljud. Det blir barnens val av ljud. Det är ljud av valar o kor. Leken hundens ben blir det också. Fri lek resten av uppevilan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar