tisdag 10 maj 2022

Tisdag 10/5 utelek med nallarna

 Idag började dagen ute på gården, nallarna från knacka på boken ville följa med ut idag.


Alla barnen och de 5 nallarna samlades tillsammans på en av de två kullarna som finns ute på gården. Där bestämde nallarna att samlingen skulle vara.

Samlingen började med "Hej alla" sången. Där man välkomnade alla barnen, Kalle, pedagogerna och nallarna. Därefter bjöds det på super mycket äpple. 


Idag skulle barnen ta hand om nallarna då det var deras första gång ute på gården. Barnen ville hitta på roliga saker med nallarna. Bland annat att åka mycket rutschkana.

Kompisarna hjälpte till att fånga nallarna när dem hade åkt ner för rutschkanan, så att ingen skulle skadas.


Barnen visade hur man spelar på en marimba. Om man slår hårt blir det högt, om man slog lätt på marimban lät det super tyst.


Nallarna hade bestämt sig för att städa bort all bak sand så att man kunde baka ännu mer nya kakor.  Det blev rent och fint.


Barnen övade balansen på trädstammarna och dem stora stenarna. Barnen tog små steg på trädstammarna och stora steg när man skulle över till en sten.


Avdelningsfiguren Kalle var såklart med ute och hjälpte till med våra nya kompisar, dvs  nallarna.

När barnen, nallarna hade kommit in och Kalle. Landade nallarna direkt på bänken och somnade, dem hade så kul och energin tog slut där ute.

Veckans hjälpreda fick hämta maten. som idag var panerad fisk med potatis. Till maten fick man sås och grönsaker. Alla tyckte det var så smaskigt.

Veckans spel, pussel eller bok visades upp idag, det var ett piano. Pianot kunde spela upp olika djur läten och flera kända barnsånger som barnen kunde. Bland annat huvud, axlar, knä och tå. 


Under uppevilan började barnen läsa biblioteksböcker som handlade om växter, natur och plantering. Barnen lärde sig namn på olika blommor och växter. Därefter tittade barnen på en video kring hur man kan plantera frön.

Sedan sattes en kort film om återvinning på från sidan UR play.  Barnen tittade på "vad händer med återvinningen". Barnen fick lära sig att plastflaskor kan återvinnas till fleece jackor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar