torsdag 12 maj 2022

Torsdag 12/5 Ateljén är öppen och

 

Digitalt meningsskapande då det blir rofylld fågelkvitter på avdelningen. Fåglar projiceras upp mot taket. Det är koltrasten som barnen bla får se och höra. Hanen är mörk medans honan är ljus. Barnen ser att den bla är ute och letar efter mask. Fågeln sjunger mycket fint och länge. Barnen fångas av fågelkvitter och pekar och påpekar att det är en fågel. 

Ateljén öppnas sedan. Barnen får täcka hålet för jordgloben och ballongen tas ut. Det sätts ett snöre och sedan för barnen måla jordgloben blå. 
Flera barn hjälper till med att måla med blå färg. Varför målar vi bara med blå färg? Det börjar på vvvaaaattten. Det är ju blått vatten. Sedan ska det målas lite grönt och brunt  för alla människor bor på jorden. Det är ju vår planet. Vår fina planet jorden. 

Barnen har ätit lite potatissoppa med flera smörgåsar. Potatissoppan verkade inte falla i smaken hos barnen idag. 
Uppe vilan blev det sagan om den stora potatisen. Han var jättestor. Större än kyrkan i byn. Så en bonde, gumman, alla djuren och deras barn flyttar in där. Barnen börjar med att lukta och känna på potatisen. Den här skal och fläckar på sig. Men fin och den doftar gott. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar