fredag 13 maj 2022

Fredag 13/5 Fredagssamling- rörelse i fokus


Idag börjar dagen med att alla barnen samlas ute vid stockarna. Där ligger olika mattor man kan sitta på. Alla barnen tar plats för idag är det dags för fredags samling som uttern håller i.

Det blir lite sång och pedagogerna läser upp ett litet brev från gårdstomten. Alla barnen ska dansa super super mycket  idag. Barnen ska träna inför nästa veckas Olympiad. 


I brevet stod det att alla skulle bort från stockarna och ut till gräsmattan för att dansa loss. Det dansades och hoppades på gräsmattan. Sen skulle barnen dansa vidare ut i resten av gården, det gicks runt med högtalaren och alla följde med i dansens promenad.

Ute vid uttern fanns det pennor, kritor och papper. Barnen ritade många olika teckningar i alla sorters färger. 


Samtidigt som barnen ritade kunde andra dansa då en liten bit bort fortsatte högtalaren att spela upp fantastiska låtar som alla kunde dansa till.

 

Barnen dansade vidare själva, med kompisar eller med pedagoger. Barnen följde med i olika sånger och dess olika rörelser som fanns med.




Barnen hittade blommor, det var gula blommor som heter maskros. Barnen visade att blommorna hittades på kullarna.


Det hördes ett ljud när barnen var ute på gården, vad kunde det vara? Ett flygplan och ett till flygplan som åkte förbi. Swooshhh lät det.


När barnen hade kommit in igen var det dags för lite samling. Lite projicering av knacka på boken. Men boken projicerades inte på dörren idag, det projicerades uppe på taket. 

 Då var det svårt att sitta upp och kolla så så högt upp. Barnen behövde lägga sig ner och vila, då gick det mycket lättare att titta och följa med i boken.


 Samlingen avslutades med lite avslappningsmusik. Himlen projicerades och barnen kunde se månen och de fina stjärnorna på himmeln. Det var så skönt, att man inte ville resa sig upp.

Veckans hjälpreda fick hjälpa till att hämta sista måltiden denna veckan. Idag serverades vegansk tacofärs med majsskal och grönsaker. 


Barnen besöker biblioteket där barnen får höra sagan igen om den stora potatisen. Idag har vi en stor potatis som är nästan som i boken. Den är avlång och den andra är mera rund. Barnen kommer ihåg sagan och fyller i berättandet då det blir paus. Barnen kommer bla ihåg att det är bonden, gumman, barnen, hästen och kossan som bor i huset. Det är tre stora  rum med varsitt fönster och en stor dörr i potatis huset. Och om man är hungrig kan familjen göra potatissoppa, potatismos, chips, eller ha potatisar i ugnen som en kompis berättar osv .

Valfri tittläsning från bla boken om Konrad och nallen. Ta en bok och sätta tillbaka boken, ta det lugnt i biblioteket och att man sitter eller ligger och läser många givna läroprocesser övas vid biblioteket. 


Sedan blir det ett val av högläsnings bok av en kompis. Det blir en bok om Konrad och hans kläder. Först klär de sig för lite, sen för mycket. För lite kläder blir ju för kallt. Och sedan alldeles för varm. Konrad och hans kompis ska sen ut på havet för att vara pirater mm. 

Nu vill vi alla önska trevlig helg. 
Nästa vecka lyfter vi språket på olika uttryckssätt för det är SPRÅKVECKA. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar