onsdag 25 maj 2022

Onsdag 25/5 Motorik och rörelse

 Barnen börjar dagen med att besöka musikrummet där det sätts på rörelseglädje på cd-spelaren.



Barnen arbetar med hela knacka på boken nu så alla färger är i fokus. Därför dansade barnen med olika sjalar i olika knacka på färger.



Projektorn var igång och barnen fick tittade på havet och alla fiskar som bor där medans det var dans och rörelse. 


Barnen avslutade sin morgon med lite avslappningsmusik. När musiken var slut sa barnen att dem ville vila lite till. Det var mysigt sa kompisen.



Under vilan pratade barnen om vilka fiskar dem såg, det fanns gula fiskar, blåa fiskar och många gröna växter.



Vid utevistelsen idag fortsätts det med  motoriska övningar via en hinderbana. Barnen är med vid förrådet och det tas fram kuddar, koner och rutschkana. Det sätt fram på gräsmattan och pedagogen visar barnen först. Hinderbanan börjar med rutschkana. Därefter kommer det två kuddar man kan gå eller hoppa på. Sedan hoppar man ner för kuddarna och slalom via fyra koner. Konerna är i Kalles färger, fast det saknas den vita färgen. 

Barnen  övar länge och aktiv med motoriken via hinderbanan. Många barn vill visa upp vad de kan. Barnen lär sig även turtagning och vänta på sin tur. Det är många barn och barnen får även öva på att stå i ett led och att man får vänta in varandra. Annars blir det lät en olycka. 

Barnen övar även på balansgång ute vid stockarna och stenarna. Man får ta stora steg för att ta sig vidare.


Barnen visar mycket förtjusning och rörelseglädje med dels hinderbanan och andra motoriska framsteg. Att ta sig fram med varierande underlag. Barnen kör b.la skottkärra och då både på asfalt, gräs och upp på kullarna. 

Barnen övar att köra skottkärra med  en kompis. 

Barnen övar mycket styrka i ben och därmed hela kroppen då de tar sig fram. Viss utmaning vid kullarna. Och att då även ta sig ner då det sluttar,  hålla emot så det inte går för snabbt. 
Att cykla blir en annan utmaning för ben och kropp. 
När barnen kommer in vill en grupp barn ta upp djur vid språklådan i hallen dvs "vänta in lådan". Det blir djuren björnarna, som blir 3 till antalet. Det blir sången björnen sover. Någon hittar den lilla söta hunden blir sången valpen min. Och sist en grodda son hoppar så. Det blir sången små grodorna.  När grodorna hoppar, hoppar alla barnen också. 

Hamburgare i dag med tillbehör av klyftpotatisar, sås och grönsaker. 

Under uppevilan önskade barnen sång. Det sattes på UR-material med sång med TAKK. Barnen lyssnade och lärde sig TAKK i takt med sången. Barnen lärde sig ugglesången och bensången.


Därefter var det fri lek med bland annat pussel, magneter, böcker och andra lekar.

Barnen intresserade sig för figurlotto, hitta respektive figur och sätta på. Man kan även hamra små spikar och sätta fast respektive figur. 



Vill påminna nu att det blir långhelg för flera barn. Det är röd dag imorgon,  klämfredag och Vu-dag på MÅNDAG OCH DÅ ÄR FÖRSKOLAN STÄNGD. 
Ses  på tisdag!
Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar