måndag 9 maj 2022

Måndag 9/5 Utelek på gården och kalas

 

En kompis har fyllt år. Så idag blir det kallas. Hon har fyllt 2år. Stjärnmattan, Bolibompa stol, hatt, födelsedagskort  och födelsedagsunderlägget med lärplatta är framtaget. Tillsammans inleder samlingen med vår samlingssång och fruktstund fast från det fina silverfatet. Barnen sjunger sedan "vi gratulerar" och Hurrar två gånger.  Därefter får vår kompis ett födelsedagskort med en bild på en stor tårta.


Födelsedagsbarnet får sedan skanna från underlägget och som  blev Babblarnas Grattissång. Även sången "ja må du leva" blev det också. Önskesångerna "lilla snigel" och en "elefant  balanserade" som också skannas fram. 



Sedan får barnen leka valfri aktiviteter ute. Några står och ser, pekar, övar om olika fåglar och blommor vid fönstret. 
Barnen är även vid Gårdsbibliotek och lyssnar på Pippi från en högtalare. Barnen känner igen Pippis röst och sånger mm. Det handlar om Pippis pappa mm. 
Några sitter med en valfri bok under tiden de lyssnar från högtalaren. Boken om Kalle hittas. Barnen hittar sidan med nallarna och då den vita dörren. 


Barnen får sedan vattna lite  från olika behållare. Barnen turas om med att få, hälla upp vatten och därmed vattna vid planteringen.  

Barnen vattnar i planteringslådan  och därmed de tre första rummen i projektboken. 
Därefter går barnen in i omgångar så alla får en behaglig stund i hallen då barnen övar att ta av skor, väst och kofta. 

Barnen har ätit vegetarisk pastagratäng med grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar