måndag 1 november 2021

Måndag 1/11 Ateljén är öppen

 

Innan ateljén öppnas får barnen först fruktstund. Därefter ser vi över närvaron med hjälp av vår samlingssång "Hej Alla". Barnen får sedan veta att på fredag är det andra som ska vara på avd. Då är inte ordinarie personal här utan bara vikarier.  Det är Fjärilens reflektionsdag så vi, personal är borta hela dagen. 

 
Barnen övar på olika färger som tas upp från en påse. Kan vi hitta färgerna här på mattan? Jo, då vi har blå matta, gula och röda stjärnor. Sakerna sätts på mattans olika delar där färgen stämmer. Barnen får även benämna mörka och ljusa kulörer. 

Barnens pumpa Hare är med på samlingen. Verkar som han inte vill ha sitt äpple. 
Barnens  ateljé blir sen öppen där man kan göra andra varianter på höstgirlanger. Det är Bär, som någon säger och mycket löv i olika färger. 
Barnen övar på att rita med ģatokritorna på  griffeltavlorna. Det blir fina konstverk med solar, hjärtan, stjärnor, blommor och blad. 
Stolt flicka visar upp en fin tavla som har skapats av några kompisar. 

Någon kommer på att man kan köra runt med en boll i skottkärran. Man behöver ju inte sparka den. 
Många barn som är allt säkrare  vid rutschkanan med att gå upp för trapporna och åka ner. 
Flera barn är ute och kör med skottkärra. Kanske hitta något man kan köra runt med?

Barnen har varit lite emotionella vid uteleken då är det bra med en bok. Det är ju vår kära Pippi Långstrump som vi läser om. Pippi ska sova b.la. Här ser man hennes huvud och fötter.  Vem ligger i den andra sängen? Det är ju hennes apa Herr Nilsson. 

                                  Valfria aktiviteter innan lunchen. Några barnen sitter och samtal från denna bok.                                       Barnen känner igen bär, bladen och pekar i boken. 
Barnen samtalar, sjunger, pekar och övar därmed språket med en riktigt fin bok. Det är "igelkotten som kan själv". Han hittar mat i naturen, både svampar och smådjur. Tillsammans övar vi på djuren och sjunger några sånger. 

Barnen har ätit  vegetarisk pastagratäng med grönsakerna rödbetor, rivna morötter och ärtor. Pasta gratäng fanns även i vegansk. 
Pumpa Haren är med på måltiden idag också. Han äter dock inga bär men försöker provsmaka några ärtor. Verkar som han inte tycker om dem. 
Barnen som inte behöver sova har först fri tittläsning med de nya böckerna. Det b.la boken om potträning, är intressant idag.
I en liten grupp under sk uppevilan har barnen haft högläsning med dessa böcker, som barnen har valt ut själva. 
 Sedan blir det fri lek inne i byggrummet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar