torsdag 11 november 2021

Torsdag 11/11 Ateljén är öppen

 🎅🎅🎅🎅🎅VI VILL PÅMINNA OM ATT JULLEDIGHETSLAPPEN SKA VARA INNE DEN 12/11 DVS IMORGON. VI MÅSTE FÅ IN LAPPARNA I TID EFTERSOM DET ÄR ETT STORT PUSSEL. DET SKA MATCHA ANTALET TJÄNSTGÖRANDEPERSONAL MED ANTAL BARN SOM BEHÖVER OMSORG OCH VILKA ENHETER SOM SKALL VARA ÖPPNA FÖR SAMMANSLAGNING. 

🎄🎅🎄🎅🎄


Idag blir  projicering uppe i taket. Det är färger som kommer från olika håll. Barnen  nämner färgerna och olika liknelser. Blå som himlen osv. Färgerna går i varandra och det ser mycket effektfullt ut. 💙💙💙💙
 Titta, säger barnen. Det är gult och blått osv. Mycket harmonisk och färgrik stund vid frukosten. Som ger mycket språkträning med att nämna färger, färgmönster av olika slag och att det kommer från olika rickningar och liknelser osv. 
 Fruktstund på stjärnmattan och i dag är det bara bananer. Barnen säger tack då de får frukttallriken och skickar vidare till nästa kompis. 🍌🍌🍌🍌
💧💦💧💦💧Redo för ateljén och utforskande av vatten. Men en liten samling först. Upprop med hjälp vår sång "Hej Alla!" Någon räknar sina kompisar. Barnen får öva på vad det är för väder. Det är regn och då kan  man plaska i  vattenpölar mm. När det regnar ibland kan åskan komma , men inte idag. Sedan öppnas ateljén.
Här har vi en liten söt igelkottmask. Idag kan barnen utforska kreativa skapelser av den blåa leran. Barnen har de färgade stickorna, blå formar och glittriga blåa figurer. 
 Barnen får utmana det kreativa skapande med blåa glittriga figurerna. Det är elefanter, stjärnor och fjärilar. Vissa sätter upp dem på högkant och andra trycker ner dem i leran. 
Barnen tar tag i att baka ihop lite pannkakor som måste plattas. En flicka lägger all sin lera i en liten uppläggningsskål och, säger upprepande gånger Happy Birthday!! Hon blåser sedan på stickan som är ett ljus.  
Barnen utforskar vattnen, plaska hoppa i vatten . Det stänker mycket. Någon vill göra pannkakor av sanden idag och plattar till med stekspateln. 👀💧💧

Medan de övriga plockar undan så rycker veckans hjälpreda ut för att hämta matvagnen. Det blir tre upplägg idag.  
                                         Grönsaksgryta för dem som utesluter kyckling. 

Kycklinggryta  med ris och grönsaker. Majs är dagens favorit på grönsaksfatet. Mmm, gott! 
Under uppevilan blir det saga på golvet. Det blir som en tv på golvet "en bok om poesi". Det är om dinosaurier både långhalsar och flygande dinosaurier. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar