onsdag 24 november 2021

Onsdag 24/11 Motorik och rörelse

 Vi började dagen med mycket god frukost. Barnen åt mackor och knäckebröd med kalkon, ost, gurka, paprika och vegansk pastej. Till frukost åt barnen mycket banan som var toppade med en gnutta kanel. Muums.

Efter maten när alla var mätta var det dags för oss alla att gå in till musikrummet. Vi satte på musik och dansade, snurrade, hoppade och rullade till musiken. Favoriten idag var låten om elefanten Babar. Man imiterade elefanten genom att göra en snabel av våra händer.
Vår kompis Kalle var med under morgonen och han dansade också med oss. Vi använde oss av lite sjalar då vi höll dem i handen och snurrade runt. Kalle ville självklart vara med då också. Han hade en orange sjal som han dansade med.
Barnen provade att ha sjalarna i handen, på huvudet, under fötterna och sedan blev maracas inrullade i sjalarna. Det var spännande och roligt. 


När barnen hade övat med sin kropp och sjalarna. Visade barnen att de ville  lära sig något om instrumenten. Vi tog först fram små ägg maracas och skakade dem i rytm med låtarna vi sjöng. Det blev låtarna blinka lilla stjärna och imse vimse spindel.

Efter att vi använt maracas så togs det fram bjällror och cymbaler. Barnen fick känna, prova spela och så lärde man sig vad allt heter.
Kalle var med i fjärilens orkester idag också för vi hade så roligt.
Det blir högläsning ute med barnen av en medtagen bok hemifrån. Det är Snurrans A,B och C. Bilderna om bajs blir mycket intressant. Upptäckten är mycket verbal och barnet vill visa upprepande gånger. 
Barnen har bakat kakor och bullar ute och gjorde fina former i sanden. 
Idag blev det frukt ute istället för inne som det brukar vara. 

Kalle ville följa med ut och leka med alla barnen. Så han gick också ut men man fick hjälpa honom att gå. Så barnen bar honom med sig vart dem än gick.

Veckans hjälpreda tar och hämtar vagnen. Det är mycket mat som behövs idag. 
Dagens soppa blev tomatsoppa, makaroner, crème fraiche, ny bakat bröd och mjölk. Mmm, så himla gott. Barnen har ätit jättebra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar