måndag 29 november 2021

Måndag 29/11 Ateljen är öppen och kalas

 I dag är det sista måndag då ateljén  är öppen. Nästa vecka är det vu-dag och då är förskolan Stängd.  Sedan är det snart Lucia och julfest. Hembrevet för november kommer ut I dag. Hembrevet för december  kommer i slutet av veckan. 

Fruktstund vid ateljén som vanligt på måndagar. Det blir lite emotionellt som det blir ibland på en måndag då man har varit hemma under helgen. Efter frukten sjunger vi " Haj Alla"  sången. 

Det är en nalle som är med på dagens samling. Barnen ser att nallen ligger ner för att sova. Det blir sången "Björnen sover". Sedan ställer den sig upp för att dansa då blir det sången  "dansa lilla nallebjörn" . Mot slutet är nallen ute och går och då blir det sången "en liten nalle skulle ut och gå...."
Därefter öppnas ateljén upp och barnen får möjlighet att sk ritkladda fritt. Barnen övar på att rita streck, cirklar, prickar, långa och korta drag med krita. Barnen övar även på att trycka svagt och hårt med kritan. Det blir en visuell skillnad då det blir svagt och tunt med färg och då stark med färg, då de trycker hårdare.


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla 
självständighet och tillit till sin egen förmåga, 

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form............

förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen, och  förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap (Lpfö 18:13, 14). 

                                      Barnen arbetar med både mörkblå och ljusblå krita. 


                                                    Fina alster som ska sättas upp vid ateljén. 

Därefter blir det fri utelek på gården. Någon cyklar och någon spelar boll med att passa mot husväggen. 

Efter en stunds lekande går alla barn in i små grupper. Barnen övar på att ta av sig skorna med hjälp av stövelknekt. 

Ett av barnen har fyllt år under helgen. Därför blir det kalas idag innan maten. Födelsedagsbarn får sitta på Bolibompastolen men önskar ingen hatt. Men får vacker sång av sina kompisar och två rungande HURRA! HURRA!!Han får sedan ett födelsedagskort med en stor tårta som någon av de andra påpekar. 
Barnen får höra på den engelska födelsedagssången från födelsedagsunderlägget. Det skannas även Babblarnas GRATTIS sång. 
Medan veckans hjälpreda hämtar matvagnen dansar de övriga barnen på stjärnmattan. Barnen dansar fritt till Babblarnas Grattis sång. 
Barnen har ätit vegetariska schnitzlar, potatis, kall sås och grönsaker. Ärtor var det b.la idag så det gick åt fort. 
På Upprvilan blev det högläsning från en Bebbe bok . Flera barn pekar och berättar från de olika bilderna. 
Sedan blev det fri lek med b.la med att bygga pussel, lego och  utforska de nya magnetiska leksakerna. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar