måndag 15 november 2021

Måndag 15/11 Ateljén är öppen

 

Fruktstund på stjärnmattan. Tillsammans räknar vi alla kompisarna, och idag är vi många. Samlingen fortsätts med sången " "Hej Alla" . Med hjälp av bildstödkarta ",vad kan finnas i ateljén?" 
Med hjälp av den visuella kartan övas olika ord och begrepp. Barnen hittar färgerna på bildstödskartan, jämför och upptäcker färgerna på mattan. Sedan sjunger vi färgsången om flera färger. 

                                                   

                                                                Därefter öppnas Ateljén. 

Stor  sammarbetesövning då leran läggs fram i en stor klump. Vad kan man hitta på med denna stora klump? Många barn har tar sig för att skapa och kreativiteten flödar. Det blir ett gemensamt alster med mönster, dekoration av färgade stickor och blåa figurer. 
Barnen arbetar med lera med hjälp av sina händer och faktiskt också med hjälp av knivar. 
                                                Barnen delar och gör mönster med kniven. 
Man har ju två händer så då kan man arbeta med två knivar. Allt går!
Leran och de olika tillbehören ger många lustfyllda förslag till det gemensamma alstret av klumpen med leran. 

Mot slutet av utevistelsen vill några barn baka sandkakor. En av pelarna hittas ett hål. En flicka kommer på att man kan ta hand om sina kakor i hålet också. Jag har min kaka här idag, säger hon och visar då hon sticker in sitt finger i hålet. Det blir lite kaka på fingrarna, säger hon. 
När barnen går in övar de på att ta av sina skor med hjälp av stövelknekt. Sedan går man till sin plats och sätter skorna och tar av sig resten. 

Dagens lunch blev vegetariska schnitzlar med klyftpotatis, sås och grönsaker. Muuuuumsss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar