torsdag 18 november 2021

Torsdag 18/11Ateljén är öppen

 

Torsdag morgonen påbörjas såhär. Bubblor i olika färger som flyter upp, runt omkring vid de vita skåpen och upp mot taket.

Några får börja på ett gemensamt jul alster dvs adventskalendern ska växa fram här. ( Normkreativt då det inte ska se ut som en vanlig gran. Utan lite annorlunda med färgerna som är från barnens projektboken). 
Barnen gör sig klara för utevistelsen.  Sedan blir det en mini samling på stjärnmattan då alla barnen övar på sången "Hej Alla".  Efter sången går vi igenom vad vi ska göra ute i ateljén. Där pratar vi om leran, dess form och färg. Tillbehören som skulle användas i samband med leran visas och samtalar vi också om. Barnen såg att det fanns lego, färgade stickor och papper i olika geometriska figurer och andra kända figurer. Barnen märkte även att allt var i blått, och då även i mörk och ljus nyans.

Därefter öppnas ateljén och idag får barnen skapa med lera som ligger utsträckt i en lång rad. 
Barnen tar tag i detta och då de har andra utmanande material som tillbehör. Barnen  har fyra knivar (inte vassa knivar, utan barnvänliga), fyra skålar med olika innehåll. Barnen  kan välja mellan färgade stickor, blåa legobitar, färgade flaggor o mönstrade pappers figurer och de blå glittriga figurerna som barnen har haft innan. 
Barnen är  aktiva med att skapa sitt eget alster.  Barnen knådar leran, rullar leran, delar med kniven och dekorerar sin bit med de olika sakerna. 

                                                      Fina legotryck av olika storlekar av lego  
                                        Bokstäver och siffror finns också att välja mellan. 
Barnen leker och blandar vid ute köket. Det bakas pannkakor och gör hemgjord dricka. 
                                         Barnen blandar, provsmakar, bjuder och lagar mat. 

Barnen som kommer in i byggrummet har sedan en lite temasamling. Det är Kalle som kommer på besök.  Barnen  bekantar sig med Kalle och tillsammans får barnen höra hans sång "Kalle Kalle satt vi trumman spelade så här Bom, Bom  hör så fint det är". 
Det blir en tänkt trumma med hjälp av en låda. Både pedagog, barn och Kalle får spela på trumman. 
Det blir även sångerna "valpen min" då det är en stor favorit, "blinka lilla stjärna" då  vi hittar glittriga stjärnor" på en tröja och sången jag är "en vanlig kanin". 
Kalle är med vid måltiden idag. Dock behöver han hjälp med att få i sig det sista av maten. 


Mmm, så himla gott i dag och alla barnen har ätit jättebra. Projicering  fortsätter  med vackra fiskar och lugn musik under måltiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar