torsdag 4 november 2021

Torsdag 4/11 Ateljén är öppen


Barnen får en liten samling på stjärnmattan. Inleder som vanligt med frukt och sedan blir det upprop med hjälp av vår sång Hej Alla! Något barn  påpekar stjärnorna på mattan som då ger en sång som alla kan det blir "blinka lilla stjärna". Sedan har barnen hittat en liten hund vid leksakslådan vid toan. Så då sjunger vi och övar sången "valpen min". Till sist blir det sången "jag hamrar och spikar och bygger en bil", för vi hittade en bil nära till hands. 🐕🐕🐕🚙🚙🚙🚙
                                                        🍏🍌🍏🍌🍏🍌🍌🍌🍏🍏

Idag blir det sagostund vid ateljén. Lite pussel och olika kategorier sorteras upp från de olika pusslen. Barnen övar på begreppen inom verktyg, djur, och fordon. Bland annat blir det boken "Bu och Bä". 
Många barn vill vara med och prova på att blåsa såpbubblor. De äldre hjälper de yngre att hålla behållaren och blåsa såpbubblor. 
Barnen har övat munmotorik, teknik, språk med att blåsa såpbubblor. 
Man kan även sopa med borsten så att det blir fint på gården, det är ju så mycket löv. 
                                                                        🍁🍂🍁🍂

När barnen kommer in övas det med att ta av skorna med hjälp av stövelknekt. Går galant! ❤

När barnen kommer in efter utevistelsen fortsätts det att leka i dockvrån. Det blir intressant att se olika kakor i en av kokböckerna. Goda kakor är aldrig fel. 🍦🍰🍩

Innan maten övar alla barnen på att plocka undan lite material som är framtagna. Tillsammans sjunger vi plocka undan sången och nämner det på engelska också då några har det som modersmål. 
Blir en vikarie som får vara hjälpreda idag. Hämta matvagnen var spännande, för vår nya kompis. 
Barnen här fått lasagne till lunch. Det är varm så barnen måste vara noga med att blåsa på sin mat. Det ser man på den översta bilden. Barnens favoriter som rödbetor och broccoli var på grönsaksfatet. 
Mm, så gott.                                                  🥦🥦🥦🥦🥦

                                                                🐦🐦🐦🐦🐦
Under en sk uppevila får barnen höra och samtala från en bok om olika fåglar och deras läten. Någon fågel på slutet känner ett barn igen och säger, det är ugglorna. Det blir även boken om "Kanel och Kanin och alla känslorna".  Då övar vi på känslan svartsjuka, ledsen och glad mm. 

Detta var veckans sista blogg inlägg. Imorgon arbetar endast vikarier på avdelningen. För vi personal har reflektionsdag. 
Vi vill påminna om julledighets lappen som måste inlämnas nästa vecka den 12/11. 
TREVLIG HELG! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar