fredag 29 oktober 2021

Fredag 29/10 HÖSTFEST

 Oj, vad är det här? Det är ägg men det är ju spökägg. Så söta. Barn som vill ha ägg får försöka skala själva. Hur många spökägg är det? 1,2,3 och  4 räknar något barn. Många som tyckte om spökägg. Mmm, gott! 


Barnen har fina kläder i dag som glatt visas upp. Någon har klätt ut sig till en katt, spindel kjol med mycket glitter osv. 
Fina rara Hoppe Hare är också med vid måltiden. Det blir en pumpa hare. Så söt. 


                                                  Lite frukt innan barnen går ut för att ha höstfest. 
HÖSTFEST inleds med att man går genom portalen. Sedan får barnen sätta sig vid samlingsställe dvs vid stockarna. 
Barnen kan sitta på presenningen också och sångstunden börjar. Barnen har fått ett brev från vår kära GÅRDSTOMTEN. Han vill sjunga och lära oss alla om hösten. Att man kan sjunga olika ruskigt, trevliga och roliga sånger. 


Barnen  får vara aktiva med olika rörelser till sångerna. Barnen  sjunger om smällebär , skogspromenaden och när svampen växer upp mm. 
Därefter öppnas lärmiljöerna ute upp med hösten som tema. Vid ateljén kan man göra stora fina grupp kollage med höstlöv i varierande former. Man kan klistra på spöken och små pumpor mm. 
                                   Det blir fina alster i tema höst med mycket klister och glitter. 

                                        Fina klara höst alster som är uppsatta i ateljén. Så fina! 

Vid Hajens lärmiljö kan barnen bygga och konstruera med olika byggmaterial tillsammans med naturmaterial som kastanjer mm. 
Vid Uttern hörna kan man smaka på lite rotfrukter och se när deras pumpa får ett fint ansikte. Vid gårdsbiblioteket sjunger barnen kusligt bra sånger och hör ruggiga historier osv. 
Sedan får veckans hjälpreda hämta mycket mat. Det är mycket mat idag då det är fest. Det serveras pumpasoppa med pumpabröd, crème fraiche och mjölk. 

Rysligt fin och höstinspirerad dukning vid måltiden.  Pumpa Haren är med och njuter av den goda pumpasoppan. Men vad ligger i soppan En SPINDEL, SPINDEL,  ropar några barn. Så läskigt kanske men det är bara lite höst bus. 
                            Lika fint på alla bord. Och vi hittar fyra spindlar en i varje soppskål. 
Gemensam uppevila med både yngre och äldre barn inne i biblioteket. Det blir först projicering från vackra naturmiljöer där det är årstiden "Hösten", som  flera barn ropar ut.  Barnen och pedagoger för fram olika begrepp om årstiden hösten. Det är färger som nämns , träd, djur dvs fåglar, hav och en sjö som någon nämner då det är lite vatten. 
Sedan blir det film. Det är Laban som ska göra fin middag och  ge en present osv. 
Mellanmålet gick också i höstens tema, Jättegod vegansk äppelkaka. Mmm, SÅÅ GOTT!

Nu vill vi önska er alla en riktigt solig och trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar