måndag 4 oktober 2021

Måndag 4/10 Ateljén är öppen

 

En fin hjälm visas upp. Vad är det på hjälmen? Är det spöken, fjärilar eller fåglar? Fin hjälm är det med färgerna blå och vit. 
Vid på- klädningen  övar vi på klädsångem  med att sjunga och ta klädesplagg som då stövlar stövlar, kan du säga stövlar? STÖVLAR! 

Vidare blir det mössa mössa, kan du säga mössa? MÖSSA! 


På måndagar har barnen samling vid ateljén för att inspireras och öppnande av  ateljén  ska bli  lustfylld. Vad är det under handduken i dag? Det är frukt till att börja med. 

Barnen övar sedan med att kasta tärningen för att få fram olika djur som ger olika djursånger. Men först sjunger vi Hej Alla! Hej alla vad kul och se dig välkommen hit. 
Det blir sången blinka lilla stjärna och då ser barnen flera stjärnor som är på mattan. Det blir imse vimse spindel, lilla snigel, björnen sover och nyss så träffade jag en krokodil. 
Därefter öppnas ateljén. Mycket bygg-och konstruktion med stor lego. Tåg och vagnar kopplas också med flak också kan man utmana att köra på olika underlag. 


 Och idag kan man skapa med hjälp av duplo i färgerna rött, grön, och blått. Fint utmanande  torn har tillverkats här. 

Mycket ikt då barnen vill ta egna bilder av sina alster. Kameran, utropas av flera barn.


Någon övar olika verktyg med hjälp av detta pussel. Det är sågen, olika tänger,  skruvmejsel osv. 

Barnen får högläsning av ett par böcker innan maten. Det är "Prästens lilla kråka" som ska ut och köra. Men det är ingen som kör utan Kråkan åker i diket. Precis som i sången ..."än slank hon dit och än slank hon dit och slank hon ner i diket".....
Barnen får även höra boken " Alla får åka med" Det är en flicka som kör den blå lastbilen. Alla får åka med tomten, grisen, pojken och hunden. Slutar med att alla får komma till huset och få fin middag. 

Jag har dinosaurier på min tröja med gröna prickar, berättar pojken och pekar noga på tröjan vid måltiden idag. 

 Vegetarisk och faktiskt vegansk gryta med sojafärs och bönor. Serverad med coscos. På grönsaksfatet fanns rivna morötter, rödbetor, och broccoli. Ett av barnen är intresserade av att sortera ut bönorna. Dessa bönor skalas och läggs i en hög sk "bönhög".
Påminna om att det är vh möte imorgon kl 17-18.30. Medtag bilder på familjen så ni kan göra familj kollage vid ateljén som är  det avslutande på mötet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar