måndag 11 oktober 2021

Måndag 11/10 Ateljén är öppen


Fruktstund inleder samlingen vid ateljén då vi ska öppna ateljén.  Barnen  övar på sina namn och antal då vi sjunger vår sång Hej Alla!... Barnen övar på hel frukt och halv frukt. Att äpplen har kärnhus med massa kärnor. Man kan välja mellan äpplen eller päron idag. 

Barnen övar på matematik då vi räknar antal päronbitar och därmed dagens antal av barn. Päronbitarna läggs upp mycket synligt så en subtraktionen blir visuellt. Det blir mindre och mindre till antalet. 
                                                         Till slut är det bara två bitar kvar. 
Därefter öppnas ateljén för alla barn. Man kan rita på griffeltavlorna och på marken med gatokritorna. 
Barnen övar fingermotorik, färger, skapa, ta ut kritor och lägga ner kritorna i burken osv. 

Barnen som inte vill rita kan titta i olika böcker innanför dörren. Det är om olika djuren i skogen. Barnen övar att sk tittläsa själva med hjälp av de olika bilderna. Det är igelkotten, blad, granar, bär och  kottar osv. 
Barnen är aktiva med griffeltavlorna med att rita med ģatokritorna. Det blir cirklar och streck. Vissa ritar lite andra lite mera. Sudda med  trasan är lustfyllt då man ser tydligt att tavlan blir ren. Att rita nytt och börja om från början blir roligare då det blir mycket visuellt med hjälp av trasan. 

Barnen övar med att ta av skorna och stövlar med hjälp av stövelknekt då uteleken är avslutad. Hålla i sig och ta av, kan dock vara svårt när gummibanden är över skorna. Så de får man hjälp med. 


En par barn har hört berättelsen om "Herr Hansson rättar till i skogen". Fin bok som är medtagen av en av kompisarna. Här kommer vi in på olika kompetenser som djuren lyfter fram. Att det är bra att kunna det i skogen. Att vi är lika men ändå lite olika med olika färger som en snigel har. 
Barnen har ätit vegetariska schnitzlar, potatisar och kall dillsås. På grönsaksfatet fanns rivna morötter, ärtor i massor och rödbetor. Barnen har ätit lite och  mest grönsakerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar