tisdag 12 oktober 2021

Tisdag 12/10 Barnens delaktighet och inflytande och övning av inrymning

Barnen får frukt som vanligt vid sittplatsen ute i hallen. Tillsamman övar vi på klädsången då vi nämner flera klädesplagg. Det blir som vanligt byxa byxa... då vi börjar med byxorna. Kofta kofta.... övas också. Det blir sedan regnjacka. Barnen  får sedan veta att vi ska öva inrymning i dag. Vad är det? Det är något som har hänt ute och man måste snabbt inn. Det blir en signal som hörs Jättehögt. Då ska man fort in! Inte gå och gömma sig i skogen eller gå på annat håll. Utan in till Fjärilen. 

Barnen har lekt mycket med vatten ute idag. Barnen upptäcker bla att vattenrännan är fullt med vita saker. Är det snö? Nä, det är lite hagel som har fastnat i rännan. Barnen känner på det vita hårda  klumpen med hagel. 

                                            Inrymningen gick galant. Alla barnen  på plats. 
Barnen trygghets vandring har kommit ut. Prata gärna utifrån frågorna hur barnet upplever att komma till fsk? Vad är bra med fsk? Vad tycker jag inte om med fsk? Vad tycker du bäst om att göra? Osv. När man pratar med de yngsta kanske det kan vara svårt att veta alla gånger. Man får helt enkelt utgå från ansiktsuttryck och kroppsspråk. 
Viktig information att ta del utav från avdelningen  VH-mötet och förskolans  VH-samrådet. Kan låna hem det men måste hängas tillbaka dagen efter. 

När alla är klara inför måltiden rycker veckans hjälpreda ut för att hämta matvagnen. I dag är det klyftpotatisar, panerad fisk, dillsås och grönsaker. Oliver är  det på grönsaksfatet idag. Lika omtyckt alltid. 

Alla barnen och snuttisar får tvätta sig efter in rymningen. Man måste ju vara ren när man ska äta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar