fredag 15 oktober 2021

Fredag 15/10 Digitalt meningsskapande rörelse med qer-koder

 


När alla barnen har kommit blir det ikt  samling på mattan. Barnen hämtar ikt-lådan och lärplattan. Först blir det lite frukt. Tillsammans skannar vi sedan och ett av barnen säger, högt och tydligt ordet  Skanna! Barnen väljer bilder med olika sånger och därmed en qer-kod. Det blir sången imse vimse spindel med BAMSE. När vargen kommer vill han ha den rockiga spindeln. Dvs Rockspindeln med mycket rörelse för hela kroppen. 



Barnen väljer sedan vidare från olika laminerade bilder från qer-lådan. Det blir klappa händerna med Bamse och rörelseprogrammet med Bamse. Barnen övar på att hopp, smyga som vargen visar hur man gör, dansa med hela kroppen, krypa, vicka på rumpan och även avslappning liggandes på mattan. 
Barnen väljer rörelsesånger från MORA TRÄSK  " jag sträcker höger ben fram, jag sträcker höger ben bak......... Så ikt följs helt utifrån barnens delaktighet och inflytande då temat blev Rörelse. Härlig rörelse för hela kroppen med stor glädje av flera barn. 

Barnen hittar även vår kära Alfons Åberg. Så barnen få lyssna på två sagor om Alfons. Det är "Här kommer tjuv Alfons och kals med Alfons."
Barnen som inte vill lyssna på saga om Alfons leker rollekar vid nya dockvrån. Det bjuds på goda glassar i massor. Svårt bara att äta på lotsas då glassarna ser så himla goda ut. Barnen övar på att lotsas äta, hitta smakerna som bl.a brun för choklad smak och rosa glass är jordgubbsglass. Dockorna är också med i leken och alla vill ha glass. 

Innan måltiden plockar barnen undan lite av sitt material som har används. Bland annat plockas dessa klossar tillbaka i korgen. Flera av de äldre barnen  har börjat sjunga sången själva " när barnen plockar, när barnen plockar går det väldigt snabbt"......

Barnen har ätit pastagratäng med sojafärs  och grönsaker. Barnen har börjat nämna själv vad det är på grönsaksfatet. Någon säger ärtor och rivna morötter. 
Barnen övar fingermotorik då de söta goa ärtorna plockas ut. Mmm jättegott är det. 

Vi vill påminna om att det snart är Höstlov dvs v 44. Vi vill veta om era barns vistelsetider förändras under den veckan? 

Nu tackar vi för denna veckan. 
Och önskar alla en trevlig helg. 
På måndag blir det en ny inskolning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar