tisdag 5 oktober 2021

Tisdag 5/10 Utestationer öppna pga besök

 Ateljén blev öppen idag igen pga besök från en annan förskola: 

Barnen kan använda och vet hur man kan göra  med en sporre. Det blir fina mönster  det är vågor och olika mönster då de alla hamnar överallt och på varandra. 
Olika storlekar av formen stjärnan blir det också. Stora , lilla och mellanstora stjärnan. 

Något barn hittar naturmaterial vid ateljén och det kan man ju använda i leran. Med fjädern kan man göra streck, hål, mönster och sätta ner den i leran. Ååå så fint! 
Cirkel av en fin blå form. Rund som cirkel, säger pojken. 
Barnen får visa sina alster med lera för besöket som kom i dag. Barnen visar därmed sin ateljé som då blir öppen. Barnen gör kreativa alster av leran, visar upp olika verktyg som man kan ha med i sitt skapande av lera. Det blir hjärtan, sniglar äpplen och bollar mm. En snigel sover i en skål. 
Här är en annan variant av en söt snigel, vi sjunger de olika varianterna av sången lilla snigel. Lilla Snigel sov nu gott, gå nu hem, kom till mig och den vanliga akta dig. 
De som inte vill höra på saga,  övar med den  färgglada labyrinten. I labyrinten kan man göra olika figurer i tre olika banor. Det är gul, röd och blå bana. 
Var gömmer sig Virka? Under täcket kanske. Titta man ser lite av henne där. 

Många barn som önskar en god bok innan lunchen. Idag hinner vi med två stycken böcker. Det är "Vira vaknar  Och Bä Bä vita lamm. Ella har saxen så då klipper de av ullen från lammet eller fåret som någon rättar. All ull läggs i säcken. "Bä,  bä vita lamm har du någon ull? Ja, ja kära barn jag har säcken full"....

Laxgratäng med potatis och grönsaker som vitkålssallad, rivna morötter, gurka, tomat och favoriterna dvs OLIVET!!
Mmm, ganska gott idag )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar