onsdag 27 oktober 2021

Onsdag 27/10 Motorik och rörelse

 

Rörelseglädje cd sätts på av en kompis inne i musikrummet. Barnen övar på att gå som stora elefanter med snabel, barnen övar på att gå på tå, gå fram och baklänges mm.
Barnen övar på att säga god dag med hjälp av "Goddagsången", och visar hur man nickar med huvudet. Barnen övar på att gå i olika variationer med hjälp av sången "Knattegå" runt och utanför  mattan mm. Sedan övar barnen på att springa med hjälp av sången "Springstund" man kan springa olika riktningar på mattan osv. 


Barnen spelar med i den gungande fartfyllda låten "Dunder honung. Trumma, trumma och barn visar upp sin styrka med att lyfta trumman och pallen. Starta barn med mycket rörelseglädje. 

Rörelseprogrammet avslutar med avslappning. Någon  tycker att det ska vara mörkt. Det är natt nu,  säger en flicka och släcker  lamporna. Därefter går barnen till sina platser vid hallen för att öva på att ta på sig sina ytterkläder. Vantarna bli en utmaning då det övas att sätta på och ta av dem. Man kan öva lite sedan får man hjälp med den andra vanten. 

                                                

Något barn övar motorik på egen hand med att ta sig upp och ner vid rutschkanan. 
Motoriska övningar med hjälp av rörelsekorten. Barnen övar på  att böja på benen. Man kan lotsas att man sätter sig ner. Det övas på att hoppa som en groda, hålla på öronen och sätta händerna på olika delar av kroppen. Barnen övar på motorik, rörlighet, koordination och att lyssna och ta en instruktion. 
Lite sandlek vid sandbordet tog något barn tag med. Lägga upp sand i sandformen med hjälp av en spade.

Fria aktiviteter innan maten som att bygga med hårda bokstavsklossar.  Höga torn blir det i olika variationer. Någon blir lite upprörd då tornet rasar. 
Flera barn har även rörelse med ikt b.la Babblarnas rörelsesång och Bolibompa Drakensdans. Barnen följer med i de olika rörelserna som att vicka på rumpan, snurrar runt och uppsträckning av armarna osv.  

Innan maten tar barnen och plockar undan lite av sitt material som har används.  Medan barnen plockar undan hör man flera barn som sjunger med i vår sång " när barnen plockar när barnen plockar går det väldigt snabbt" ........
Veckans hjälpreda hämtar matvagnen. Idag är det köttbullar, kokt potatis med sås och grönsaker. Alltid lika stor entusiasm vid hämtning av maten och köra vagnen. 
                                       Mmm, så gott med köttbullar. Barnen har ätit mycket mat idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar