onsdag 20 oktober 2021

Onsdag 20/10 Motorik och rörelse inne och ute

 

Färdiga kollage av sin familj är mycket omtyckta. En av våra äldsta visar glatt upp och pekar och berättar om sin familj osv. Syftet med kollaget: att visa upp och bli bekräftad med sin familj, språkutvecklande, Jag; et så ser min familj och att alla är lika men olika familjekonstellationer, matematik med antal syskon i familjen osv.
Barnen övar på att göra egen variant av måltid innan riktiga måltiden, frukosten. 
Vid barnens lotsas frukost bjuds det på chokladbollar b.la och mjölk. Denna leken är något  som byggs vidare under dagen, med andra råvaror som bjuds mm. Under uppevilan bjuds det på färdig lagad glass, grönsaker och frukt osv. 
                                                   
Mycket utforskande och olika upptäckter vid frukostbordet. Utspillt mjölk blir ett fint konstverk. Vad tycker ni det liknar? En sköldpadda, säger flickan och vill ta bild på den fina mjölk sköldpaddan. 
Mycket matematik och språk övas varje dag vid de olika måltiderna. Fem gurkor i tärningssymbolen och plötslig minskning då man äter upp en. Hur många har vi kvar? Fyra! Upptäcker vi tillsammans.  

Barnen får hjälpa till med att duka av frukosten. Sedan vill någon hjälpa till med att torka bordet. Så bra att man hjälps åt. 
 Rörelse i musikrummet. Barnen övar på att gå och likna en elefant med Babarsången,  nicka med goddagsången, verktyg med att hamra och såga med armarna. Dansa med dunder honung och lyfter trumman över huvudet.  Knatte gå runt mattan och baklänges och springstund. 
Barnen får även följa med takten med hjälp av olika trummor. 

                                                Trumma snabbt med händerna, tumma svagt. 
                                Fri dans mot slutet innan vi går till hallen för att öva påklädning. 


Vid påklädningen i dag blir mönster intressant. Någon hittar att det är blommor på koftan Blomma, säger flickan några gånger. 

Härligt skapande med naturmaterial vid uteköket intresserades av en del barn.  Medan några cyklar runt gården mm. 
Innan barnen ska äta plockas material undan med hjälp av "plocka undan" sången. När barnen plockar går det väldigt snabb......
Cowboysoppa med crème fräsch och mjölk och nybakat bröd. Barnen har ätit bra och mycket tillbehör som majs och oliver. 

Uppe vilan läste vi tillsammans och övade Takk. Det är boken  om Mias familj. Hon är tre år och ska snart bli fyra år. Flicka  visar upp snabbt och lätt kunskaper inom takk då hon visar tecknet för "börja". 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar