torsdag 14 oktober 2021

Torsdag 14/10 Kalas för en kompis och Ateljén är öppen

 Ikt på morgonen för några barn. Det är projicering som vi har satt upp och riktat ner på mattan. Det är ju havet och vackra fiskar, sjöhästar, sköldpaddor och olika varianter på maneter osv. 

Med lugn musik och vackra färger skapas ett intresse för havet och havsdjuren mm. Man kan doppa sina fötter och ta en morgondopp och simma lite. 


En del kan och förstår orden  titta! Kolla, många och fiskar osv. På mattan kompletterar vi med lite material som fiskar, sjöstjärnor och klossar. Här har vi Lilla Gubben på besök. 


Viktig information om VERKSAMHETSDAGARNA! DÅ FÖRSKOLAN ÄR STÄNGD. 

Efter alla upptäckter vid havet som blev på mattan i dag är det tid för att gå ut. Barnen övar påklädning och övar på olika klädesplagg. Idag blir färgen svart betydelsefull, då vi ser flera svarta skor och byxor. 

Jag har också svarta skor, de är nya. Så bra skor. 

Barnen har haft samling som inleder med Hej Alla sången. Barngruppen är lite större i dag. Barnen får frukt och idag blir det Jättemycket frukt!! Sedan firar vi en kompis som har fyllt 2år. När man fyllt år får man bli firad av sina kompisar på avdelningen. Man får sitta på Bolibompastolen och ha fin hatt på sig om man vill. Guldhatten används idag. Så fint! Födelsedagsbarnet får välja sånger med hjälp av en språkpåsen med olika gosedjur. Barnen sjunger olika varianter av spindeln, om lille katt, lille ko och sången om ekorren. 

Barnen övar på födelsedagssången och Hurrar två gånger för vår kompis. Det blir en gåva i form av ett födelsedagskort som liknar en Fjäril. Det är det sista av den modellen av födelsedagskort sedan blir det ny variant. 

Därefter är ateljén öppen. Idag får barnen klippa eller riva i tidningar och klistra fritt på papper. Det är svårt  men klistra på något blir en utmaning. Att sätta på något på det klistriga stället. Riva papper är många barn bra på. Barnen övar på fingermotorik, skapa, att klistra fast något, utmana sig med att hålla en sax och språka vad de har på bilden osv. 


Barnen tar för sig mer och mer vid rutschkanan," titta nu kommer jag!". Några spelar och sjunger en sång vid marimban. Det blir bla "Bä bä vita lamm".
Mycket tekniska utmaningar då någon kompis kommer på att man kan rulla olika behållare ner från kullarna. Många barn övar med att ta sig upp och ner från kullarna. Bara att känna känslan att stå uppe på en höjd är en härlig. Lite läskigt när man ska ner. 

Ååå så mycket löv barnen hittade på gården idag. Det övas begreppen stora löv, många blad eller löv. Smutsiga, bruna, gula fina löv och små löv. De får vi spara till vår ateljé som vi kan skapa med. 
Kalops trodde vi att det var först. Men en gryta med spännande kryddor blev det Kurdiskans gryta med potatis och grönsaker. Majs! Ropar flera barn och vet hur dem ser ut, mmm så goda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar