fredag 8 oktober 2021

Fredag 9/10 Digitalt meningsskapande och besök av en ny kompis

 

Barnens nya dockor. Tänkt på normkritiskt då alla har olika färger på kläder. Olika hudfärger och därmed hårfärg, nationaliteter och storlekar. 


Ny mjuka dockor där normkritisk tänket fortsätter. Det är Jennifer, Karin i mitten och längst ut med röda byxor kommer bli barnens avdelnings/projektfigur dvs KALLE från boken KNACKA PÅ.
 Dockorna som plötsligt blev sk " nakenfisar". Alla ser vi likadana ut med två ögon, en mun och två öron, två armar och två ben. Fast vissa är mörka vissa är ljusa. Någon har mycket hår och någon har mindre hår. 

Mycket information för er som inte kunde närvara på avdelningens  vh- möte. Det andra pappret är protokollet från det senaste vh samrådet. 
På barnens fack finns informationsblad som är viktigt att ta del utav. 

Högläsning med barnen i en liten grupp efter frukosten. Det är den snälla "flygkaninen som hjälper en dinosaurie". Dinosaurien har blivit tillfångatagen och sitter fast med långa kedjor. Flygkaninen ryker ut för att hjälpa honom.  

Ikt med att digitalt föra fram klädsången. Barnen  övar med att benämna kläderna som sätts på och sjunger med i sången. Barnen övar kläderna byxa, strumpa och tröja. 
                                                           Vilken färg är det på dina byxor?
Barnen har en samling som inleder med Hej Alla sången! Alla namn sägs för att lyfta alla närvarande kompisar och pedagoger. Barnen övar att det är äpple och päron på fatet i dag. Att det är Fredag och att det sedan blir helg. Kanske ska ni göra något kul till helgen? 
Barnen övar sedan två sånger om noshörningen som kommer fram.... " och "fisken simmar många timmar i sitt hav...
Något barn är noga med att ta bilder från samlingen. Det tas bilder på fisken, lådan, mattan och noshörningarna. 

Barnens atelje blir öppen då vi vet att vi får besök idag. Det blir ett roligare besök när man får göra något och får träffa nya kompisar och pedagoger. Barnen övar vidare med att skapa med klister, paljetter,  färgade kritor på färgglada papper. 
Vår nya kompis kommer på besök. Hon fångas av aktiviteten i ateljén med att klistra lite paljetter på färgat papper. Lite skapande med krita blir det också. 

Barnen övar på att cykla och göra mönster från en mönstrad rulle. Den kan man dra på sanden. Teknisk utmaning med att skapa mönster. 


Ikt sångstund med hjälp av datorn och projektorn. Barnen  sjunger om snigeln, nyckelpigan och hjulen på bussen. Vid fönstret har vi satt upp tyg för att se bilden i olika dimensioner. Bilden blir på det vita tyget och på väggen. 
 
Barnen får höra plocka undan sången via lärplattan då vi har spelat in vår sång. Nästa gång ska vi spela in sången tillsammans med barnen då vi plockar undan sakerna. 
Vegetarisk och vegansk måltid idag då det var tacos. Med grönsakerna tomat, gurka, majs, sallad och feta ost. 
Nu tackar vi för denna veckan och önskar alla trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar