tisdag 26 oktober 2021

Tisdag 26/10 Barnens delaktighet och inflytande

 Titta, jag har Pippi Långstrump på min klänning. Jag har varit hos henne och lyft lilla Gubben. Så jag är också JÄTTESTARK!!!


När vi skulle ut så kollade vi och pratade om vad vi hade på oss. Vi pekade och tittade om någon hade mönster, djur, blommor eller något annat på sig. Vissa hade djur på strumporna. Vissa hade leopard strumpor eller randiga strumpor. Alla var glada över att dem kunde visa och berätta lite om sina egna kläder. Sen bjöds det på lite äpple innan vi gick ut.

När vi hade kommit ut så gick alla och gjorde det dem var mest intresserade över. Vissa av barnen tyckte det var jättekul att gå på kullarna. Vissa självständigt medans andra ville hålla hand. Man sprang upp och ner.

Bakning av olika sandkakor var väldigt populärt idag med. Fast inte på vanliga stället, det vill säga sandlådan utan i den andra lilla sandlådan under rutschkanan. Där bakades det hösttårta som någon sa.
Barnen tränade dessutom på motoriken och hand/fot kordinationer genom klättring. Var ska man ställa foten och var ska man hålla i sig? Många barn samlades från alla avdelningar och man fick stå på tur och vänta tills man kunde få åka. Där kunde barnen vara från början ändå tills vi gick in igen.
Musiken tyckte vissa barn var väldigt intressant. Vi spelade tillsammans och ibland sjöng vi någon sång till melodin barnen skapade. Man provade slå med händerna också men det gav inte samma resultat. Det blev tystare nämnde någon.

Fri Lek innan lunchen. Ett stabilt och högt torn byggs upp. Kommer det rasa tro? 

Innan maten plockar barnen undan lite av material som har används. Tillsammans sjunger vi vår sång "när barnen plockar går det väldigt snabbt".....

 Barnen har  ätit fiskgryta med ris. Grönsakerna i dag var sallad, paprika och lite pumpafrön. Nja, tyckte en del medan andra har ätit lite mera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar