torsdag 30 september 2021

Torsdag 30/9 Ateljén är öppen

 DET RÅDER KRÄKSJUKA PÅ AVDELNINGEN . TÄNK DÅ PÅ ATT MAN SKA VARA KRÄKFRI MINST 48H INNAN MAN KAN KOMMA TILLBAKA TILL FÖRSKOLAN. 




Vi började dagen med vår låt om kläder i samband med att vi skulle ut. Det är alltid glada leenden och alla försöker sjunga med när man hör orden 'byxa, tröja och strumpa' i vår kläd sång Bolibompa- Klä på dig sången . Medans andra försöket sjunga med visar andra vad låten handlar om och pekar på sina kläder i takt med låten . 


Efter kläd sången gick vi iväg till ateljérummet för en liten samling där vi sjöng bland annat lille katt, 🐈🐎🐄 lille ko och hästen plopp. Efter sångerna kom den efterlängtade frukten och idag blev det lite äpple. 🍏                                                         🍏🍏🍏🍏

Idag i ateljén fokuserade vi på vattnet. Kan man måla med vatten? Vi lärde oss att det gick och det var kul, vissa använde en pensel och andra två penslar samtidigt. Vi doppade penslarna i vatten och penslade på träplankorna. Man såg att plankorna ändrade färg och barnen sa 'många streck'. Barnen använde olika tekniker och mönster bildades och då ville alla "pensla på" ännu mer. 

När vi hade målat klart träplankorna övergick vi till att se vad som händer när man hoppar i vatten och barnen märkte att det skvätte, detta då vatten som skvätte rörde vid händerna och en droppe kom ända upp till kinden. 
                                                                           💧💦💧💦
Det barnen även kom fram till var att man kan ljuda med penseln om man använde en annan del av penseln, jo handtaget på penseln gjorde att det kom ljud när det drogs på plankorna. 
                                                                    👂👀❤👂👀❤
                                                                 💚💚💚💚💚💚💚
Barnen har ätit spagetti och köttfärssås med grönsaker. Det var grönsakerna rivna morötter, gröna ärtor och rödbetor. Sojafärs för de som inte vill ha kött. Barnen har ätit flera portioner, vissa pillar och övar pincettgreppet med att sortera ut de gröna ärtorna. Mmm, gott och ganska roligt att sortera ut något från tallriken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar