fredag 17 september 2021

Fredag 17/9 Besök

Fruktstund för några i hallen innan uteleken. Barnen delar upp sig i två grupper. Några är ute och leker och några är inne och leker. 

Barnen som är ute blir mycket intresserade över att skapa musik från marimban. Tillsammans sjunger de olika önskesånger. 
Mycket rörelse och motorik övas vid kullarna. Ta sig upp och ner vid kullarna. Några tycker om att köra traktorerna ner från kullarna. Plötsligt hörs det lite musik från en av lärmiljöerna. Det blir intressant och kroppen börjar gunga sittandes. 


De barn som är inne har haft en liten sångstund. Vad kan vara under handduken? Det är något stort och mjukt. 
Barnen övar några djur med deras sånger, övar takk, läten och antal med dessa fem gosedjur. 
Barnen  möter hästen, kossan, snigeln, ekorren och katten. 
Snigeln vill hälsa och klappa på alla barnen. Vi sjunger hans sång i tre olika varianter. Lilla  Snigeln akta dig, kom till mig så jag får krama dig och snigeln som går hem till sitt bo. 
Barnen har haft besök av en ny kompis. Glad och positiv kompis som blir mycket nyfiken av de olika materialen och lärmiljöerna. 
Högläsning med några barn. Språkträning då olika begrepp övas utifrån materialet  Babblarna.  Tillsammans övar vi olika begrepp som frukter, matematiska begrepp med antal, sorteringen och färger osv. 

Innan maten byggs tågbana upp, det kopplas ihop vagnar vissa blir korta och vissa är långa vagnar. Fingermotorik övas då tågbana byggs ihop. Vissa av banorna kommer upp och ner. Det är då annorlunda och slätare underlag då man kör med tågen.
   Duplo bygge med sin trygga kanin. Barnen bygger på plattan men även på höjden och på längden. Någon av barnen säger, att de bygger torn.
En av de äldsta barnen får hämta vagnen med mat. Då övar barnen att parera och köra med vagnen. Barnen övar på att det är pasta,  de olika grönsakerna och att det behövs tre upplägg av allt. 

Dagen lunch blev pastagratäng med tofu och ost. På grönsaksfatet var det gurka, tomat, rivna morötter, feta ost  och sallad. 
Det barnen tyckte var godast var rivna morötter. Några smakade på feta ost men det var en speciell smak. Bra att man provar lite nya saker. 

Nu vill vi önska all en riktigt fin helg. Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar