måndag 13 september 2021

Måndag 13/9 Utelek på förskolegården

 Flodillerns Samvårds vårdnadshavare möte är onsdag den 29/9 kl 8-9. Två representanter från avdelningen och två pedagoger från förskolan. Detta möte kommer hållas via teams.

Smådjuren av plast vid uteavdelningen blir mycket intressant idag. Biet får en liten åktur. Här bak kan den sitta, säger en flicka. 
Barnen väljer att cykla och lite sand lek med att sitta i sanden och ösa med hjälp av spade och andra redskap. 
En av våra nya kompisar samlar äpplen från gården. De läggs noga i en hink. 


Flugan och biet måste ha mat också. Lite bär kanske de vill ha. Det blir även kakor som bakas ihop med bären som dekoration. 

Barnen vet att smådjur i plast kan flyga. Det är flugan med stora vingarna. Det är ett bi också, säger flickan. De kan flyga fortsätter hon att berätta och visar hur de kan flyga. Så här ska de flyga.....säger flickan och härmar ljudet av en fluga.  


Barnen konstruerar torn med magnetiska verktyg. Det är geometriska figurer  som är  magnetiska. Det går snabbt att bygg och allt fastnar lätt på varandra. Se så högt det blev. Är det ett höghus? Kanske dock har pojken inte bestämt sig än verkar det som. 
Innan maten plockar barnen upp material  som har används. Barnen hör plocka undan sången när barnen plockar och gör fint innan det serveras lunch.  
När barnen plockar. När barnen plockar, går det så snabbt. När barnen plockar. När barnen plockar, går det ganska rappt. Plocka undan sakerna lägger på sina ställen, då blir det sorterat och allting på sin plats".




Mycket fingermotorik övas vid lunchen då barnen övar med att ta och sortera rivna morötter. Långa, smala, morötter som snören lustfyllt att äta detta. Som vanligt övar alla barn med sked och gaffel. 

Barnen tar ansvar för sin måltid med att duka av. Häller ut vatten i hinken, matavfall i bruna påsen, besticken i hinken och tallriken och glas på vagnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar