måndag 6 september 2021

Måndag 6/9 Ny inskolning

 Tre nya barn har  inskolas idag. Välkomna till avdelningen Fjärilen önskar vi er. 

Barngruppen växer och idag har vi varit lite fler. Barngruppen delas som vanligt. De barn som har inskolas och de övriga barnen från avdelningen har varit ute och lekt valfria lekar ute. Innan uteleken får utegruppen frukt. 

Barnen som är ute intresserar sig för pinnar och olika naturmaterial. Vid bordet med pinnarna blir det mycket språkträning då pinnarna  jämförs och dess utseende, även matematik antal pinnar som räknas och teknik då vissa barn lotsas och gör olika liknelser av pinnarna  osv. 
Barnen visar upp att de kan cykla och tar sig fram med hjälp av en cykel. Några går  med hink och spade och upptäcker den andra korniga sanden vid rutschkanan. Lite svårt med sandkakor, ingen bra sand. 
Barnen som är inne på avdelningen har haft samling. Samlingen inleds med en gissning, vad är under handduken? Något man kan äta. Kan det var frukt. Javisst, päronbitar.  

Alla barnen är förtjusta och vill ha mycket päron. Sedan blir det djursånger från en liten låda  
Varje barn får dra upp djur från lådan. Det är fingerdjuren som man kan sätta på fingret  Barnen tar upp elefanten, råttan, papegojan, grisen och kossan.  Tillsamman övar barnen på djur, sånger, rörelser och takk. 
När alla fem djursångerna varit uppe så läggs alla djuren ner i turordning mycket noggrant. 


Barnen har fått vegetarisk måltid idag. Schnitzlar, klyftpotatisar och kall sås. Grönsaker på stora fatet var rödbetor, ärtor och rivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar