tisdag 28 september 2021

Tisdag 28/9 Barnens delaktighet och inflytande, inskolning

 

Barnen som är inne på avdelningen med vår nya kompis som inskolas upptäcker mycket tekniska övningar och material. 
Barnen bygger vid fönstret, kör  med dockvagnen och utmanar sig med den färgade labyrinten. Mycket fingermotorik, geometriska figurer, färger, antal och grovmotorik övas. 
Även byggbordet med att mecka och ta loss sakerna övas. 


Fruktstund efter toalettbesöket. Barnen tar frukt då vi är rena om händerna. 


Barnen bakar några fasta fina kakor av sanden som är superbra idag, då det har regnat endel.
Barnen fångas av att rita på griffeltavlorna ute idag. Med lite hjälp blir det en gris, en sol och grässtrån av en kompis osv. Det blir en promenad för någon som är lite emotionell och har tankarna på pappa och mamma mm. Tillsammans hittas  stockarna som man kan rita på. 
Barnen ritar streck, cirklar och mycket på ett och samma ställe mm. Mycket kreativt skapande med gatukritor  på olika underlag. Det blir lite annorlunda också har det blivit fuktigt och regnigt på ytorna. 


Barnen övar på att ta av sig sina skor med hjälp av stövelknekt. Därefter tar man av sig västen. Och går till sin plats med skorna och hänger upp jackan. 
Lite berättande  via en bok dvs bildpromenad av bokens fina bilder. Barnen upptäcker vingar på flickan, jordgubbe, blad, blommor, färg och glitter i boken. En stund innan maten sjunger vi vår "plocka undan sång". "När barnen plockar."..... 
Barnen här ätit panerad fisk, potatis, ärtor och majs. Vill man kan man få remouladsås, fast det verkar inte så omtyckt. 
Broccolibiffar med potatis och ärtor för det veganska alternativet. 
Mycket språkande och lustfylld kreativitet med lite grönsaker dvs ärtorna. Barnen övar matematik då vi räknar, delar i högar, sorterar och subtraherar då vi äter vissa. Minskning syns tydligt och det blir en rolig stund vid lunchen  då vissa saknar sin mamma och pappa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar