torsdag 23 september 2021

Torsdag 23/9 Ateljén är öppen

 Mihaela och Ulrika har börjat på en kurs om Barns delaktighet och utforskande. Så en gång i månaden är vi på kursen. Igår var jag på kurs och idag är Mihaela på kurs. 

Fruktstund som vanligt under samlingen. På torsdagar och måndagar har barnen sin samling vid ateljén. För att det ska blir en enkel och lustfylld inspiration då ateljén öppnas.  

På samlingen har barnen en låda. Barnen känner och knackade på en lådan. Vad kan det vara i den? Den är blå med fiskar och en sköldpadda. Det är ju havet. Det finns några sång kort barnen kan fiska upp. Tillsammans sjunger vi sångerna: Vem kan segla för utan vind?, fisksången, en kullen natt och små grodorna. 🐟🐋
Sen är ateljén öppen. Och idag tar vi fram leran. 

                       Barnen är aktiva med  spatlar och sporren  vid sitt skapande med lera. 
                                                                     💚💚💚💚💚💚

Barnen är mycket aktiva med verktygen vid leran. Det skapas sniglar och olika varianter på kakor. 
                                                                        
                                                        Jag ska dela kakorna, säger flickan. 
Barnen prövar med att baka ihop fina fasta kakor vid sandbordet. Det blir en kaka som är en kanin. Det blir halva kakor och sedan bankas det så att det blir platta.
Barnen upptäcker att det går fort ner för rutschkanan. Det är lite regnvatten för det har regnat. Hi hi.... Så fort det gick. 

Någon av dem som har skapat med lera lägger upp sina kakor på brickan. Det blir även lilla snigeln. Den blir även mellersta snigeln och stora snigeln. Pojken är noga med att skalet ska av på snigeln.  Skal kan man inte äta, säger pojken och pillar bort skalet. 
Barnen här ätit broccolisoppa med en ljus eller mörk bulle med mycket smör och crème fräsch och mjölk. 

Vill påminna om att det snart är Fjärilens  vårdnadshavarmöte, vänlig skriv upp så vi vet hur många som kommer. Glöm inte lite bilder till barnets familjs kollage. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar