fredag 3 september 2021

Fredag 3/9 Ateljé är öppen igen

 Välkomna på Vårdnadshavarmöte på Fjärilen tisdag den 5/10 kl 17.00-18.30. På grund av rådande situationen träffas vi ute och en vårdnadshavare per barn. Vi har mötet ute vid sovloftet vid gaveln av huset dvs där barnen brukar sova. 

Fri lek inne på avdelningen en stund. Mycket bygg av klossar,  rasa tornen och bygga upp igen är av intresse. Lustfyllt och enkelt. Barnen  bygger tillsammans och själva. Rasa är roligast, hörs så härligt. 

Barnen får en fruktstund med goda äpple och päronbitar. Barnen  får höra en passande bok om olika frukter. I boken övar vi fem olika frukter. Det är apelsinen, äpplet, bananen, citronen och kiwin.  
Frukter visar känslor och olika rörelser mm. Kan frukter har känslor? Och kan de dansa? På ett enkelt sätt med god frukter som barnen känner igen lyfts flera begrepp fram med hjälp av denna bok. Barnen övar känslor, hur de ser ut och att få visa känslorna, rörelser då de gör olika rörelser, matematik med antal, och språk då vi övar färger och storlekar mm. 
Vad kan finnas under handduken? Mmm något vi kan äta  och är jättegott. FRUKT SÅ KLART!
Ateljén är öppen idag också. Barnen  känner igen  sakerna och aktiviteten med lera. Att känna sig trygg med saker, aktiviteter  med igenkända saker är av betydelse. Detta skapar trygghet hos barnen. Att rutiner och aktiviteter följs upp flera gånger och i bland flera dagar i rad. 
Barnen tar därför snabb tag med lera och att kavla med kaveln. Barnen trycker ut olika motiv med olika former. Barnen gör mönster av sporren och spateln osv.

Barnen trycker ut hunden i olika varianter, knivar använda för att dela och göra mönster med. Fina mönster blir det av olika korkar.  
                                                            Där kom hunden fram. Så fin! 
Kunskapen om att skapa denna variant av hund är ett faktum. Upprepande gånger gör barnen det och förtjusningen om att ha skapat något blir väldigt glädjefyllt. 



Barnen prövar med att sitta på en cykel och ta fart med benen. Fram kommer man med små steg. Barnen över att ta sig framåt på sitt sätt en bit. Barnen övar grovmotorik, balans, rörlighet, perception och teknik med att skapa rörelse och komma framåt osv. 
Vegetarisk pastagratäng med fetaostbitar, gurka och tomater. Mm så gott! Mer pasta ropas det av flera barn. 
Vi vill meddela att grinden ut mot Västanvägen används inte. Utan man får gå via grinden ut mot vårdhemmet. 

Nu vill vi önska er alla en trevlig helg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar