onsdag 1 september 2021

Onadag 1/8 Lek inne på avdelningen

 Valfri lek inne på avdelningen. Barnen  blir intresserade av aktiviteterna som ligger framme. Det är att arbeta och utforska lera  med olika former, behållare, kavlar, spatlar och att  få ha en liten kniv med i sitt skapande med leran. 

Barnen har även byggt upp ny tågbana också har några läst boken om "Max napp" osv.

Vid bordet med lera övar barnen med att trycka ut stor och liten stjärna tillsammans sjunger vi blinka lilla stjärna mm. 
Barnen trycker olika motiv med varierande formerna  och barnen  övar på att trycka svagt och hårt osv  

Flickan räknar lego på Svenska och på Rumänska. Om och om igen  visar hon upp sina kunskaper. Lego tas fram och läggs tillbaka igen i burken. 
Barnen lägger bollarna och bullarna i rad och även ovan på varandra. Sedan upptäcks hunden, dock trycks inget med hundformen utan den ska vara med i leken och stå uppe på kaveln. Uppe på säger, flickan då hunden är ovanpå kaveln.
Barnen gör bollar först som blir bullar i form. Det övas olika begrepp med att dela, göra bollar och rulla till bullar. Barnen  övar dels stor, störst och minst. Vi nämner också första och sista. Även antal då någon räknar upprepande gånger. Flickan pekar på den minsta, och påpekar den är liten dvs minst. 
Barnen säger att det blev en tjock kaka. Det blev en stor och tjock kaka som är jättefin. 
Någon bygger upp på platta med smålego. Korta, långa delar av lego byggs på längden och på höjden  osv. 
Barnen får lite frukt mellan varven, lite paus i leran. 

Små hundar trycks ut av vår nya kompis. Hunden skäller lite. Tillsammans trycker vi ut några hundar. Några av hundarna saknar svans och vissa ben viker sig.  Hjärtformad kaka blir det också, först halva och sedan hela kakor. 
Potatissoppa serverades till lunch med bulle med mycket smör och crème fräsch och mjölk.  Nja, inte så intressant idag att smaka på, fast det är köttbullar i soppan. 

Idag är det post igen  i barnens fack. Det är Informationsbrev från rektorn.  







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar