tisdag 31 augusti 2021

Tisdag 31/8 Utelek på gården

 Idag har barnen fått post på sina hyllor. Det är ett infoblad om Corona från ledningen. Det första hembrev har kommit ut i pappersformat. Längre fram så kommer hembrev via era mail. 

Flera upptäckter och utforskande vid sandlådan. Många barn vill stå vid sandbordet och leka och undersöka vad man kan göra med sand och alla sakerna. Barnen visar upp sina kunskaper och vi lär tillsammans både yngre och äldre barn. 
                        Barnen upptäcker sjöhästen och det blir en sjöhästkaka. Såå fin!


Det blir små, stora, många, höga och låga kakor. Någon trycker mönster på sina kakor då man kan vända på  behållaren. Eller bara göra mönster med fingrarna osv. 
Barnen tar sand på bordet, under bordet och öser i formen. Klappar med spaden, sedan räknar vi 1,2 och 3 så är kakan klar. Då måste man provsmaka på kakan, fast det är bara på lotsas.
Barnen är aktiva vid sandlådan med mycket bakverk, glassar och olika mönster av olika slag. 

En av de nya kompisarna hittar lite gröna blad som doftar så. Det är Salvia. Det delas, gnuggas och doftas. Kanske kan man göra en Salviakaka?  
Något rött. Vad kan det vara? Hallon lär sig barnen. Liten provsmakning måste det ju bli. Mmmm Så gott. Barnen hittar flera hallon. Barnen känner, plockar och smakar på många hallon.  

                                    Barnen spelat upp en egen melodi en stund  på marimban. 
Panerad fisk med kall sås, potatis och grönsaker.  Favoriten är på fatet, det är oliver. Oliver tycks gå hem hos alla barnen. Några barn har kommit på att oliver kan sättas på fingret. 

Under sk uppevilan byggs detta fina konstverk upp. Det är Babblarna som sitter och äter tårta och står på pallen, berättar vår äldsta kompis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar